05-04-2019 Africhting Duiven wordt Kalkar

Voor het eerst gezien hoe de duiven worden ingekorfd bij mijn nieuwe vereniging. Er werden 517 duiven ingekorfd door een 21 of 22 tal liefhebbers.

Zelf niets mee omdat de oude duiven niet zijn overgewend. Best gek om na jaren van inkorven met de oude duiven nu met lege handen te staan. Is nog even wennen maar verschillende liefhebbers hebben aangeboden dat ik bij ze mag komen duiven oppassen.

Het inkorven verliep soepel met veel mankracht. De duiven gingen nog niet over de electronische antenne dus nog geen klokvlucht. Aan alle boxen hingen netjes twee gevulde waterbakken per box. Opvallend dat de waterbakjes na afloop netjes werden opgestapeld (dus niet in elkaar geschoven) zodat deze goed kunnen uitlekken en drogen.

Helaas is het met de eerste vlucht wat lossingsplaats betreft al mis, want gaan de duiven naar Kalkar in de plaats van Duiven. Op de afdelingsite staat tevens geen reden vermeld wat de oorzaak is. Er wordt gefluisterd dat het komt omdat de afdeling 10 met zijn duiven in Duiven staan. Ook zijn er geruchten dat voor de volgende week er ook een andere losplaats komt. Jammer dat niet voor het begin van het seizoen gecontroleerd wordt welke afdeling waar staat met zijn duiven en of het lossingsterrein wel beschikbaar is.

Tevens heeft de vereniging de beschikking over een mooie kleine container waarmee africhtingen kunnen worden georganiseerd. De container is ter beschikking gesteld door 1 van onze leden. Onderstaand een afbeelding van de container.

Wij wensen iedereen een goede africhtingsvlucht toe. De weersvoorspellingen zijn super goed te noemen.