06-12-2022 Kamp-Kippers, Fruitmand.

In 1 van mijn voorgaande blogs schreef ik reeds dat wij nog graag twee duivinnen willen aankopen op de verkoop van jonge duiven uit de topkoppels van de combinatie Kamp-Kippers. Wellicht had ik het beter niet vooraf kunnen melden want de aangeboden duivinnen staan een stuk hoger genoteert dan de doffers.

Meestal zijn het de doffers die meer geld opbrengen dan de duivinnen. Maar wij komen nog twee duivinnen tekort om alle doffers van een duivin te voorzien.

Helaas hebben wij een aantal duivinnen in ons duiven bejaardentehuis zitten die niet meer leggen of bevruchten en van hun oude dag mogen genieten. Waaronder de duifkampioen Vitesse van Kring 3. Ze is van 2014. Wellicht kunnen we nog een aantal van deze duivinnen gebruiken als voedster koppel.

Sabine is op papier al druk bezig om de kweekkoppels samen te stellen. Meestal koppelen we eind december maar dat is geheel afhankelijk van het weer.

Onze kwekers verblijven in kweekboxen en een aantal rennen. Wel met een dak erop maar verder is alles open, ze zitten dus in de open lucht. Gelukkig heeft Sabine wel verlichting bij de kweekhokken zodat ze wel kan voorlichten. Maar als het vriest heeft het weinig zin om te gaan koppelen, we wachten dan graag een periode af waarbij het niet gaat vriezen.

Van al de getoonde duiven zitten er jongen van in de verkoop van Kamp-Kippers. Wij zoeken duiven welke aan de kop kunnen vliegen. Zeg nu zelf als je kijkt wat deze duiven al aan nageslacht hebben gegeven met welke kopprijzen, dan ga je er toch voor.

De verkoop loopt tot en met 10 december en de duiven staan nu te koop voor gemiddeld 200 euro.

De duiven staan te koop op Duivennet. Klik HIER

Pfffff krijg net bericht dat koop 7 overboden is. De duivin is op 500 euro gezet. Het is 1 van onze twee favorieten, eerst nu maar eens overleggen met Sabine tot hoe ver we gaan.

Trouwens ik ben zeer gecharmeerd van de verkoopsite www.duivennet.nl

Veel tophokken uit Nederland bieden daar jongen aan uit hun beste vliegers en kwekers. Maar belangrijker is dat die meestal nog goed betaalbaar zijn. Behalve enkele Belgen en Duitsers gaat het gros van de verkochte duiven naar Nederlandse liefhebbers.

Er was dit jaar nog een combinatie uit Rijssen die geweldig presteerden met hun duiven. Dat is de combinatie Krijgsman-Bogaard. Ze hadden echt een super jaar en volgens mij vliegen ze alleen met duivinnen.

Nu even wat anders. Ik mocht van de leden van mijn vereniging PV de Luchtreizigers een prachtige fruitmand ontvangen.

Ik heb alle leden via de mail hartelijk bedankt voor hun steun en voor de prachtige fruitmand.

Zelf ben ik nog niet bij de duiven in het hok geweest. Heb ze al wel zien zitten want ik ben al wel een enkele keer buiten geweest. Ik moet nog erg voorzichtig zijn omdat eerst de buikwond goed moet genezen. Voor het herstel staan dan ook een 4 tot 6 weken gepland. De kracht en conditie komen pas na ongeveer 12 weken terug. Als ik wat minder last heb van de buikwond ga ik smorgens weer de broedvakken en zitvakken schoon maken. Maar gelukkig heb ik Sabine die onze duiven verzorgd. Daardoor kunnen we met veel vertrouwen het vliegseizoen van 2023 tegemoet zien.