07-08-2022 Africhting CC4 Borculo 23 km.

We hebben 48 jonge duiven mee gedaan met de africhting naar Borculo. Belangrijk is dat de jongen hun eerste ervaring op doen met de manden en de verzorging en de lossing met de speciale duiven container. Er was 1 liefhebber van onze vereniging die op 2 namen maar liefst 201 duiven bij zich had om mee te doen.

Met deze container maar dan met aanhanger werden de duiven opgehaald.

In Borne werden de manden uit deze kleine container overgepakt in een grote container die maar liefst een 5.000 duiven kan vervoeren.

Nadat alle duiven zijn opgehaald bij de verenigingen van de CC4 en alles in 1 container is gepakt, wordt de duivencontainer voor de nacht in een hal neer gezet waar de duiven van water worden voorzien. Om ongeveer 5 uur zal de chauffeur de duiven naar de losplaats brengen. Ook op de losplaats worden de duiven van water voorzien, zodat ze kunnen leren drinken uit de watergoten. Voor jonge duiven zeer belangrijk. Deze info werd ons verstrekt door de convoyeur die de duiven ophaalde.

De duiven werden gelost om 8.30 uur. Om 8.45 uur zat ik reeds op het platte dak om te kijken of ik duiven zag vliegen en om te kijken wanneer de eerste duif komt. Mijn verwachting was dat om 8.50 uur er een duif moest kunnen komen. Maar geen enkele duif te zien in de lucht, laat staan een koppel duiven. Dan opeens meld zich vanuit het noorden om 8.55 uur onze rode jonge doffer. Na nog een paar rondjes gemaakt te hebben en even op het dak van het zwembad gezeten te hebben wordt hij geklokt om 08.57 uur en 4 seconden.

Daarna loopt het gestaag door en als we er 5 hebben, hebben we nog maar 1 andere duif in de lucht zien vliegen.

Pas op 9.19 uur zie ik het eerste grote koppel van wel 100 duiven. Daarna zien we meer duiven vliegen en komen ze ook sneller af. Al met al een mooie africhting. Onderstaand de lijst met de aankomsten/kloktijden.