06-08-2022 Derde africhting na de Coli.

Vrijdagavond heel laat, net voor 23.15 uur wederom de jongen in het donker gepakt en in de mandjes gezet. In totaal 49 jongen.

Zaterdagmorgen om 5.45 uur opgestaan en naar Neede vertrokken met de jonge duiven. Afstand door de lucht ongeveer 18 kilometer voor mijn jongen.

Aangezien het een koude nacht was, ik reed weg met maar 7 graden, was er redelijk wat grondnevel te zien boven de weilanden. Inversie dus vanwege de koude grondtemperatuur. Een prachtig gezicht vooral boven het Twentekanaal en de Schipbeek. Bij aankomst bij de Needse molen was het 9 graden.

Dit is een oude foto, maar wel de plek waar ik ze nu gelost hebt. Mooi bij het bankje bij de molen.

De jongen zijn 1 voor 1 gelost vanaf 7.00 uur tot 7.20 uur. Onderweg naar huis was de temperatuur opgelopen naar 11 graden. Verschillende reeën gezien onderweg, vooral bij landgoed Twickel.

Ik was zeer benieuwd hoeveel er thuis zouden zijn. Wanneer ik met de auto de straat in rij, zie ik al twee jongen vliegen. Bij thuiskomst om 7.55 uur blijken er al 22 op de klok te staan. Wouw dat is veel beter dan wat ik verwacht had. Ben er blij mee. Nu om 9.00 uur zijn er 41 terug van de 49.

Ook vandaag bewijzen onze jongen dat het inversie spook zelden aanwezig is. Vanavond kunnen ze mooi mee met de africhting van de CC4 naar Borculo.

Alles terug de schimmel was niet mee.