07-10-2021 Witte Platte Daken.

Wij hebben nogal wat platte daken bij ons huis en bijgebouwen.

Zo is bij ons, boven de Entree van het huis plat dak. Maar ook van de keuken, uitbouw woonkamer, voorraadhok, gang achterdeur, badkamer en slaapkamer plat dak.

Maar ook de loungeruimte, wasruimte, gereedschapshok, hobbyruimte Dini, pomphok en zaadhok hebben een plat dak. Je kunt bij ons nog net niet verdwalen zeg ik altijd met al die ruimtes.

Al met al ruim 200 vierkante meter plat dak.

Witte platte daken zijn er weinig, kijk maar om u heen. Dus wat zou er niet mooier zijn dan dat mijn duiven van ver af aan al een herkenningspunt hebben waar ze moeten landen.

Mijn landingsplaat of inloopplaat voor de ingang van het hok is ook wit. Sabine heeft mij reeds getipt om deze oranje te maken. Hmmmmm ze zou wel eens een punt kunnen hebben. Habru heeft samen met Bas Verkerk de eerste spoetnik met oranje klep ontwikkeld. Oranje omdat het de kleur is van de mais, staat de klep open dan mogen ze naar binnen. Is de klep dicht dan zie je de witte achterkant. Die Bas denkt ook overal goed over na. Hij is niet voor niets 1 van de beste duivensportmelkers van Nederland.

Maar mijn inloopplaat kan niet dicht. Dus zou een andere kleur ook kunnen. Blauw wellicht zodat de duif weet dat er fris water gereed staat bij terugkomst? Haha, ik denk niet dat een duif de kleur blauw associeert met water. Rood is ook een mooie optie. Ruim 200 vierkante meter platte witte daken met een mooie rode landingsplaat.

Dus ik heb voor ruim 200 vierkante meter witte bitumen besteld en al onze platte zwarte daken krijgen een mooie nieuwe witte bitumen laag. We hebben daarvoor de beste dakdekker van Hengelo en wijde omstreken voor ingehuurd.

Het eerste grote stuk platte dak, aangrenzend aan mijn duivenhok, is een aantal maanden terug mooi voorzien van een nieuwe witte bitumen laag.

Dit stuk is reeds gereed maar u ziet ik mag het gruis er wel weer af vegen zodat het platte dak ook mooi wit blijft.

Het tweede deel heeft hij nu met voorrang behandeld omdat het een stuk verlaagd platte dak betreft zonder goede water afvoer. Wellicht raadt u het al maar er stond bij en na regen altijd een plas water op van wel een centimeter of 5 diep. Mijn duiven gingen er veel heen om te drinken en/of te baden. Om dat te voorkomen heb ik altijd bij het loslaten van mijn duiven een waterbad voor het hok staan. En warempel het grote bad op het platte dak werd zelden meer gebruikt voor hun badder festijn. Ook het drinken door mijn duiven op het platte dak, was 90% minder dan voorheen.

Hier zie je mooi het lage gedeelte platte dak met water erop. Nu nog maar voor de helft gevuld. Probleem met de waterafvoer is dat het water via de buren moet worden afgevoerd en dat de huidige afvoer veel te hoog zit.

Onderstaand de foto,s van de metamorfose van ons dak.

Het rechter deel waar Raymond Davina de dakdekker staat volgt nog, net zoals het linker deel waar de gasfles op staat.

Een prachtig staaltje dakmeesterschap. Wilt u ook zo,n mooi nieuw dak dan even 0633877947 bellen. Raymond Davina. Hij is beslist niet te duur, hij heeft een geweldige inkoop en zijn vrouw doet de boekhouding voor hem, dus laat u verrassen.

Kijk ook maar eens op zijn website.

http://www.davinadakwerken.nl/

ps de witte platte daken zijn mooi meegenomen voor de duiven maar we hebben daar bewust voor gekozen zodat de zonnepanelen die erop moeten komen meer rendement genereren.