09-05-2022 Maxi beloont ons geduld.

Sabine houd in Excel alle prestaties bij van onze duiven. Zo ook het aantal vluchten wat onze duiven hebben gevlogen per duif met daarbij vermeld of de duif een prijs heeft behaald op de vlucht.

Onderstaand het overzicht van onze duivinnen.

Onze beste duivin na 3 vluchten is de 19-549. En dat is onze Maxi. Ik schreef eerder een tweetal blogs over Maxi. Het is een duivin waar we altijd vertrouwen in hebben gehad. Maar haar aanloop/ begin was er 1 met een verhaal. Onderstaand haar verhaal.

Nu staat Maxi mooi bovenaan ons lijstje en afgelopen weekend was ze zelfs 1 van onze aangewezen duiven. Voordat we haar inkorven speelt Sabine nog even met haar om haar extra te motiveren. Als Sabine in het hok komt zit Maxi meteen bij haar op haar schouder of hoofd. Staat Sabine voor de ren en ze kunnen elkaar zien dan begint Maxi meteen te knikken. Ze hebben samen een band en die beloond Maxi ons door nu bovenaan te staan op de duivinnenlijst na 3 vluchten. We zijn zeer benieuwd hoe dit verder afloopt.

Onderstaand ook het lijstje van onze doffers.

Voor dit jaar hebben wij de doelstelling verhoogd waar een vliegduif aan moet voldoen om te mogen blijven. Ze moeten nu minimaal 66,67% prijs vliegen.

Onze duiven kwamen een beetje stroef uit de startblokken maar we hebben er alle vertrouwen in dat het nu wekelijks beter gaat. Vooral het mooie weer op mijn Van Zon hok doet ze veel goeds.

Maxi bij Sabine op haar schouder.