10-08-2019 Tilburg 143km.

We hebben voor de eerste keer onze jongen van de eerste ronde in totaal 44 stuks welke er nog aanwezig waren van de 54 jongen vrijdagavond ingekorfd voor hun eerste wedvlucht met de container.

Gezien de 6 voorgaande africhtingen waarop ze goed naar huis kwamen en alleen van de laatste africhting 1 verliezer, hadden we er wel vertrouwen in dat de jongen het moesten kunnen. De weervoorspelling gaf voor heel het weekend mooi weer af, blauwe luchten met mooie wolken en kans op een klein buitje. Minpunt was dat er een ZW wind werd voorspeld van windkracht 4 waardoor ze wel een snelheid zouden kunnen halen van een 120 km per uur. Hierdoor was de kans zeer groot dat de duiven er over heen zouden waaien/vliegen waardoor ze tegen de wind in weer naar hun hokken zouden moeten vliegen. (Dat gebeurde dus ook, alles kwam van achteren dus tegen de wind op uit het Noorden)

Aangezien we opnieuw moeten beginnen met het bouwen van een mooie vliegploeg, is het belangrijk om voldoende duiven terug te krijgen zodat we daar volgend jaar mee kunnen vliegen als oude duif. Ik zat dus ook met aangeknepen billen op de duiven te wachten of ik er wel goed aan heb gedaan om ze mee te doen.

De duiven werden mooi vroeg in vrijheid gesteld in Tilburg en wel om 7.30 uur. Om 8.55 uur zien we de eerste duif reeds terug komen uit het noorden en tevens de eerste koppeltjes welke nog redelijk van de goede kant kwamen. Dan wordt het wachten en om 9.06 uur een appje van Martin Dreierink van hoe gaat het? Hierzo niets app ik terug en hij had er al 5 terug van de 24. Dan denk je wel even zal het dan toch de verkeerde beslissing zijn geweest om ze mee te doen. Mijn vrouw zegt dan tegen mij dat komt ervan als ik nog geen kus van je heb gehad deze ochtend. Oke, dus mijn vrouw een kus gegeven en warempel nog in dezelfde minuut arriveerd de eerste duif uit het noorden. Om 9.09 uur staat ze op de duiven klok. Daarna volgen er drie tegelijktijdig uit het noorden om 09.13 uur. Dan kan het aftellen gaan beginnen. Om 10.11 uur hebben we er 18 in het eerste uur na aankomst van onze eerste duif. Om 11.12 uur zijn er 22 terug. Daarna vallen de duiven gestaag door en bij het klokken afslaan om 18 uur zijn er 33 terug van de 44. Na 18 uur is er nog 1 duif bij gekomen zodat de teller nu op 34 stuks staat. We hebben er vertrouwen in dat er morgen nog een paar hun hok zullen weten te vinden. Op de zondag zijn er nog twee nagekomen en ook op de maandagmorgen zat er reeds een duif in het hok te wachten zodat er nu 37 terug zijn. De nakomers kunnen bij mij het hok in en zich meteen tegoed doen aan water en voldoende eten. Daarna laat ik ze bij hun hokgenoten. Gezien de moeilijkheidsgraat van de vlucht zijn we zeer tevreden met de stand van zaken en we verwachten er nog meer. Ook de enigste achterblijver van de laatste africhting van Doetinchem is zondag weer terug gearriveerd op haar hok.

UITSLAG:

Vereniging 425 duiven: 74, 92, 93 en 95.

Vereniging 159 duiven B groep: 10, 14, 15, 16, 29, 31, 36, 37 en 38.

(De beste 15 liefhebbers zitten in de A groep en de rest in de B groep. Elk jaar degraderen er liefhebbers uit de A groep en promoveren er liefhebbers uit de B groep)

De snelste duif van de vereniging had W. Kattepoel. Van harte proficiat met deze mooie overwinning.

Hierbij de vereniging uitslag:

https://www.compuclub.nu/uitslag/veruitslag.php?vluchtcode=N32&vereniging=0662&actie=4940N32&pointer=3f7941b534200e286ab9edd30291a0de&afd=4900