16-08-2019 Africhting NS Ziekenhuis Hengelo (1)

Vanmiddag de jongen van de tweede ronde voor hun eerste africhting in de mandjes gepakt. Het waren er 32 stuks in totaal.

Aangezien deze jongen nu volop in de rui zitten en weinig bij huis vliegen heb ik ze voor de eerste africhting op zicht afstand 1 voor 1 gelost. Kon ze mooi bij huis zien vallen en schat de afstand op een 250 meter.

Veel van deze jongen zijn reeds een nacht weg geweest. Was 1 brok ellende met de jongen, als ze vlogen dan waren ze ook echt weg. Ze gingen met soms 6 of 8 tegelijk weg en dan maar kijken wat er weer kwam. Ze hebben 2 keer slechte mest gehad en de laatste keer nadat ik ze een aantal dagen uit het hok jaagde. Teveel stres dus. Toen 14 dagen vast gezet en gekuurd met 4 in 1 mix. Nu dat probleem opgelost en de jongen weer voor de tweede week los. Open hok van 14 uur tot 16 uur en daarna verplicht alles buiten met gesloten hok tot 18 uur. Ze beginnen nu iets meer te vliegen maar zal ze veel moeten africhten zodat ze de gelopen leer achterstand weer kunnen inhalen.

Tevens alle geslachten genoteerd van deze 32 jongen met de kleuren. Van de 70 jongen welke er nog zijn in totaal, zijn er voorlopig 25 man en 45 vrouw. Zit er meestal wel wat naast maar verwacht niet dat het er meer zullen zijn dan 5.

Wil graag volgend jaar gaan vliegen met 48 duivinnen tegen 24 jaarling doffers die thuis mogen blijven wachten op hun 2 vrouwtjes. Wellicht dat ik nog wat jonge (2018/2017) vliegduivinnen uit Neede ga overwennen om aan 48 vrouwtjes te komen. Zolang het hok nog in Neede staat is dat een optie.

Volgende week maar weer op pad met deze jongen. Ben van plan om ze zelf nog te gaan africhten in de maanden oktober en november.

Onderstaand een paar foto,s van de losplaats.