10-01-2018 Peter Janssen, Kleve

Ik had altijd veel respect voor deze man met zijn geweldige uitslagen, helaas ben ik het respect naar hem toe zo langzamerhand in zijn geheel verloren. Zal zo uitleggen hoe dat dan gekomen is.

Wat wel zeker is, is dat hij een geweldig hok met duiven heeft en wellicht nog een betere hokverzorger, ze weten samen te pieken op de momenten wanneer ze het graag willen.

Mijn mening is luid en duidelijk, ze hadden nooit bij onze afdeling gemogen. Zelf richt ik mijn duiven af naar de grootste afstand en wel naar Tolkamer onderdeel van de gemeente Lobith. Het is door de lucht een afstand van ongeveer 50 kilometer naar Neede. Tolkamer is waar de Rijn Nederland binnen stroomt met een geweldige kade en een prachtig uitzicht om je duiven te zien vertrekken. In tolkamer is dus altijd veel te zien, de scheepsvaart maar ook de toeristen, fietsers, campers en vakantiegangers welke vanaf Tolkamer vertrekken voor een Rijn cruise etc. Tolkamer heeft dus veel bankjes en zitjes staan waar je rustig op de dijk of onderaan bij het water je duiven kunt lossen. Persoonlijk vindt ik dat de grens getrokken had moeten worden tot aan de rivier de Rijn en alles erover (ten zuiden) kan niet bij onze afdeling. De afstand tot het kortste hok (Peter Janssen) en de verste afstand van onze kring bedraagt nu al een 55 kilometer, nog maar te zwijgen in onze afdeling waar het afstandsverschil ruim 90 kilometer is. Onze afdeling had na Peter Janssen die grens ook getrokken maar helaas is vorig jaar de heer Linssen uit Kleve lid geworden die op nog geen 100 meter van Peter Janssen af woont. Ze vliegen dan ook nog eens beiden in twee aparte Cc’s. Hoe krom kun je het maken.

Maar nu terug naar de feiten, we schrijven het jaar 2016 dus tevens het jaar dat Peter Janssen al zijn kwekers gaat verkopen op de Pipa site. Op 5-6-2016 hebben we de vlucht Rethel met in de kring in totaal een 4803 duiven mee. Peter Janssen zit 1ste en 5 stuks bij de eerste 10 in de kring, maakt dus een geweldige uitslag met 27 prijsduiven van zijn 57 ingezette duiven. 2016 is ook het jaar dat wij zelf mooie series neerzetten en dus af en toe bij de beste prestaties mogen staan op de pipa site. Best lastig want je moet aan een aantal voorwaarden voldoen waarvan er 1 is dat de helft van de in ingezette duiven prijs moet hebben gevlogen. Mijn verbazing was dan ook groot dat Peter Janssen met zijn geweldige prestatie op de pipa site stond bij de beste Nederlandse prestaties. Hij voldeed niet aan deze eis want hij had 27 prijzen op 57 ingezette duiven. Echter op de pipa site stond dat hij maar 54 duiven mee had!!!!!! Toen maar een mail gestuurd naar Pipa hoe dat nu mogelijk is met daarbij de uitslag. Al snel kwam er antwoord van Pipa dat ze niet de prestaties konden controleren omdat het er soms wel 200 zijn en ze uitgingen van het vertrouwen van de deelnemer. Ze gingen het nu controleren en de heer Janssen berichten en indien het inderdaad zo was dan werd de prestatie verwijderd. Zo geschiede het ook de beste prestatie werd binnen de week weer verwijderd. Naar mijn mening zegt dit veel over Peter Janssen want het is pure fraude in eigen belang om het aantal ingezette duiven te veranderen. Wouw dat zo’n grote liefhebber zover gaat om dit te doen. PS toen ik een drietal weken wederom zelf een uitslag had ingestuurd naar pipa bleek dat ze mijn uitslag niet gepubliceerd hadden ondanks het op tijd verzenden en aan de eisen te voldoen. Wist ik meteen wat ik aan Pipa had.

Maar het wordt nog “mooier”: 2016 was een lastig vliegjaar met vaak slecht weer in de weekenden. Wij moesten op de donderdagavond op 9 juni 2016 inkorven voor de eendaagse fond vlucht Chateaudun en op de vrijdag 10 juni 2016 voor de midfond vlucht St. Quentin. Nadat onze duiven van de midfond in de mand zaten dus op de vrijdagavond kregen wij te horen dat de duiven van de eendaagse fond vlucht niet naar Chateaudun zouden gaan maar op een kortere afstand gelost zouden worden, ook de midfond vlucht kreeg een andere losplaats en wel Quiévrain maar nog wel een midfond vlucht. Niets mis mee dat kan gebeuren denk je dan. Maar 2016 is ook het jaar dat Peter Janssen in de lossingscommissie is komen te zitten van onze afdeling. Zijn specialiteit is ongetwijfeld de eendaagse fond vluchten en de daarbij behoren de kampioenschappen/reportages etc. Maar nu komt het, wat bleek, Peter Janssen had zelf zijn duiven op de donderdag niet ingekorfd voor de eendaagse fond vlucht omdat hij toen al wist dat het geen eendaagse (npo vlucht) zou worden en de duiven naar een kortere afstand zouden gaan. Als je het verslag van de hoofd convoyeur leest, blijkt ook dat ze niet verder hebben gereden met de duiven dan Asse Villers waar ze de vrijdagochtend om 7.20 uur arriveerden ongeveer een 3,5 uur rijden verwijderd van Chateaudun. Vrijdagavond om 23 uur zijn ze naar Peronne gereden. Het kwalijke aan deze zaak is dat Peter Jansen/lossingscommissie dus op de donderdagmiddag al wisten dat Chateaudun niet haalbaar was en zodoende heeft Peter Janssen dus geen duiven ingekorfd. Een zeer slechte zaak dat het niet op tijd met de leden is gecommuniceerd zodat deze niet zoals Peter Janssen hun eendaagse vliegploeg konden thuis houden. Ik noem dit een geweldige belangenverstrengeling Peter Janssen doet zijn eigen voordeel met zijn info en laat zijn concurrenten gewoon netjes inkorven tegen beter weten in.

Later heb ik nog hetzelfde mee gemaakt met de jonge duiven vlucht op 17-7-2016 vanaf Isnes waarvoor hij een bevriende Duitse liefhebber belde dat hij geen jongen hoefde te korven omdat deze toch niet naar de losplaats gingen, achteraf klopte het want de duiven zijn redelijk dicht bij huis op een zodanige afstand gelost zodat het geen punten vlucht meer werd. Later zou deze bevriende Duitse liefhebber het 1ste onaangewezen kampioenschap jong van de kring winnen. De 2de onaangewezen kampioen jonge duiven  is van mening dat dit net de doorslag heeft gegeven waarom hij het kampioenschap niet kon winnen, de bevriende Duitse liefhebber kon anticiperen op de tip van Peter Janssen en hij dus niet.  Uiteraard had Peter Janssen wederom zelf geen duiven mee. Uiteraard was er wederom niet gecommuniceerd met alle andere liefhebbers van onze kring.

Peter Janssen is een hele slimme vos, hij is lid van onze afdeling/kring/cc en vereniging en is in onze lossingscommissie gaan zitten. Hij fiatteert de beslissers met jonge duiven en deze lopen dan ook met hem weg. Dat veel leden het er niet mee eens zijn dat er liefhebbers mee doen die ten zuiden van de Rijn wonen, laat hem schijnbaar koud. Dat het tot een tweedeling heeft gedreven in onze afdeling met een teletekst uitslag van zuid en noord neemt hij op de koop toe.

Niet zolang geleden is hij in onze nationale lossingcommissie gaan zitten, zelf dacht ik dat zijn belang was dat hij wil worden toegelaten tot de nationale kampioenen omdat ik had gelezen dat de buitenlanders (Duitsers en Belgen) hieraan niet mee konden doen. Nu in 2017 staat hij wel gewoon tussen de nationale eendaagse fond kampioenen.?????

Mijn conclusie is dan ook dat deze man een schande is voor onze mooie duivensport en er niet thuis hoort omdat alleen zijn eigen belang telt.  De feiten met de 3 voorvallen (pipa/Chateaudun/Isnes) spreken voor zich. Jammer, wordt ongetwijfeld vervolgt en ik houd hem scherp in de gaten.