08-01-2018 Afgeknapte blog pagina’s

Jaren lang volgde ik met veel plezier de blog pagina van Gert Jan Beute. Maar helaas de laatste vier jaar gaat zijn blog pagina alleen nog maar over zijn eigen producten en bezoekjes aan andere verenigingen of liefhebbers zonder veel inhoud. Vroeger vertelde hij zijn eigen mening over de duivensport, het vervoer, de lossingen en de afdeling. Schijnbaar kan hij de kritiek niet aan en is opgehouden met het schrijven over al deze zaken. Ook gaf hij veel tips en beschreef hij uitgebreid de reportages van de koerier films, ook daar is helaas een eind aan gekomen. Jammer want de toegevoegde waarde van zijn blog is nu beperkt tot zijn eigen handel.

Ik ken hem persoonlijk want ben jaren met mijn duiven bij hem geweest om deze te laten beoordelen, heb dus veel respect voor hem en voor zijn kijk op de duiven. Vooral in de periode van de omschakeling van de fond naar de snelheid heb ik gebruik gemaakt van zijn kennis. Vaak heeft hij het goed, ik zou zijn scoringskans zetten op een 85%. Niet slecht en het heeft mij goed geholpen om een hok op te bouwen met snelheids duiven.

Tevens ben ik een gebruiker van de Prange Suppe. Mijn duiven krijgen bij terugkomst altijd een goede dag of anderhalve dag deze dure Suppe in het drinkwater. Ik heb ooit bij mijn late jongen deze Suppe uitgeprobeerd en deze gingen werkelijk geweldig goed trainen tijdens mijn onderzoek. Dus ben ervan overtuigd dat er zeer goede dingen in zitten voor de duiven. Trouwens Martin van Zon gebruikt een kruiden elixer van Jan Smit wat denk ik een vergelijkbare werking zal hebben dan de Prange Suppe. Zal het is een keer gaan uit proberen en kijken of dat zo is en welke dan voordeliger is in de aanschaf en gebruik.

De ander afknapper is de site van Jelle Jellema. Is eigenlijk geen blog maar een rubriek waarop hij vermeld hoeveel er mee zijn naar een ZLU of VNCC vlucht met daarbij de geklokte tijden en uitslagen. Heb hem jaren gevolgd toen ik nog de overnacht fond speelde. Totdat er een VNCC vlucht was die geprogrammeerd stond als middaglossing en toen reeds morgens vroeg als eendaagse fondvlucht gelost werd. Jellema had toen een zeer slechte uitslag en tot mijn verbazing werd deze vlucht niet vermeld op zijn site, toen was ik er behoorlijk klaar mee omdat deze man dus niet eerlijk is naar de buitenwereld toe dat hij ook wel eens een slechte uitslag kan hebben. Ook zijn schrijven dat zijn duiven in vorm zijn als deze op zijn mestvaalt lopen waar hij op geürineerd heeft is naar mijn mening klink klare onzin en er alleen op gericht om de liefhebbers een rat voor de ogen te draaien. We dienen niet te vergeten dat hij een dierenarts is die al zijn duiven weegt voordat deze worden ingekorfd en weer bij thuiskomt en dat hij in verband met zijn beroep meer kan doen met een duif dan de gewone duiven liefhebber. Ook het niet vermelden in zijn reportages dat hij een hok verzorger heeft die de duiven verzorgd en alleen zelf voor de eer gaat vindt ik persoonlijk niet kunnen. Jammer het is een gedreven liefhebber die tot het uiterste gaat maar dus niet eerlijk is naar de buitenwereld toe, zelfs ook niet voor zijn beste vrienden. Mijn conclusie is dus dat hij wat te verbergen heeft of op zijn minst een aantal zaken niet wil delen met anderen.