12-07-2020 Afr. Jongen (1) Ziekenhuis 1 km.

Doordat we hebben besloten om ook met de jaarlingdoffers te gaan spelen, hebben we hierdoor 1 afdeling van de jongen opgeofferd voor het verblijf van de doffers. Nu had ik dus nog maar 1 afdeling voor de jongen over met een 60 zitschapjes. Dat betekende dus dat de derde ronde van de kwekers bij de eerste 2 ronden zou moeten worden in gezet. De eerste ronde eitjes van de kwekers is verlegd onder de vliegers en de tweede ronde eitjes hebben ze zelf uitgebroed en de jongen groot gebracht.

De jongen van de eerste twee ronden van de kwekers deden het prima in hun nieuwe hok. Behoudens wat slechte mest en een kuurtje van 4 in 1 mix ging het prima met deze jongen. We zijn er 1 van het hok verloren.

Toen moesten de ruim 40 jongen van de derde ronde van de kwekers bij de andere jongen worden gezet. Heb er een zwaar hoofd in want meestal verlies je dan veel van de latere jongen omdat ze met de grotere jongen mee trekken. Ook het feit dat er ruim 20 jongen geen zitplek hadden en op de grond moesten zitten speelde mee. Wel weer problemen met de mest gehad en bij verschillende jongen het uitbraken van het voer. Toen meteen een drietal dagen 4 in 1 mix verstrekt gevolgd door een 14 daagse kuur tegen paratyphus met parastop van Van de Weerd. Hierna was het probleem verholpen en hadden we zeer mooie mest bij de jongen. Tegen de verwachting in waren de verliezen van het hok van de derde ronde zeer gering. We zijn er drie verloren van het hok waardoor het totaal op 4 stuks kwam.

De jongen in de mandjes met water in het nachthok.

Onze jongen hebben behoorlijk laat een enting gehad tegen paramixo, oorzaak de corona. Ik wilde even geen extern contact met andere personen vandaar de vertraging. Op 30 juni kregen ze hun prik in de nek en hebben wij bij het in de mandjes zetten van de jongen deze allemaal gedruppeld voor de luis met druppels van Schroeder. Ook alle ringnummers opgeschreven en de kleur genoteerd. Ingbracht in de computer en de ouders toegevoegd. Chiplijst uitgedraaid en maandag aanstaande krijgen we chips terug welke dan gekoppeld zijn aan het ringnummer van de jonge duif.

Jongen voor de eerste keer verplicht door de dringers

Gisterenavond in het donker alle jongen in de mandjes gepakt (85 stuks) en deze voorzien van water. Zondagmorgen alles in de auto gepakt en vlak achter het ziekenhuis 1 voor 1 los gelaten. De afstand is exact 1 kilometer vanaf hun hok/verblijf. Tevens voor het eerst geprobeerd om de jongen via de dringers binnen te halen.

Alle jongen gingen naar binnen via de dringers. Het koste wel even wat moeite maar het is ons gelukt. Daarvoor had ik altijd de bovenplaat los waardoor ze deze konden omzeilen. 

Vlak bij huis in de prachtige natuur de jongen 1 voor 1 gelost.

Nu maandagavond wederom alle jongen in de mandjes pakken en voorzien van hun chip ring. Op de dinsdag ochtend breng ik ze dan naar het Twentekanaal om ze daar 1 voor 1 los te laten.