12-07-2022 Jongen africhting Boxmeer 88 km.

We hebben 36 vroege jongen ingekorfd voor de africhting met de container naar Boxmeer.

De jonge duif welke ik heb opgehaald uit de gevangenis in Doetinchem zit nog thuis.

Morgen wordt het prachtig weer en vanaf de middag zelfs warm. Dus de duiven dienen voor 12 uur aanwezig te zijn op hun duivenhok want anders krijgen ze het zwaar door de warmte. De wind zal zijn Zuid, Zuidwest of West met een windkracht 1. Dus een zwakke wind van ongeveer 1 tot 5 kilometer per uur.

De eerste duiven gaan er net een uur over vliegen. Ik weet niet wat ik verwachten kan van onze jongen maar hoop dat ik er morgen veel mag begroeten.

Kasteel Boxmeer.

Op het duivenlokaal was het gezellig, we hebben samen nog flink moeten lachen om alle mooie verhalen. In de vereniging waren er maar liefst 567 duiven mee met de africhting vanuit Boxmeer.

De jongen werden pas om 8.30 uur gelost, redelijk laat voor een dag waarbij de temperaturen na 12 uur flink gaan oplopen. Dat bleek ook wel want na 12 uur zijn er weinig jongen bij gekomen. Wij hebben heel de dag de jongen opgepast. Ze kwamen niet best.

Onze missie om de vroege jongen met de jonge duivenvluchten mee te doen is behoorlijk mislukt. Wellicht kan het wel als de vroege jongen niet bij de natourjongen in 1 hok hadden gezeten. Mijn vroege jongen hadden mooi vroeg coli gehad en waren mooi gezond, trokken zelfs behoorlijk weg. Tot dat de natourjongen ook coli kregen. Die moesten behandeld worden waardoor de gezonde vroege jongen ook hun deel van meekregen. Niet handig dus.

Conclusie is: Of twee afdelingen voor de jongen maken, of alleen de natour spelen maar dan wel alle vluchten. Daar gaan we even over nadenken welke keuze we gaan maken.