14-07-2022 Frans Strikker STOPT.

Het onderstaande bericht heeft Frans Strikker gisteren gedeeld op zijn facebook pagina.

———————————————————————

Afgelopen weekend was wederom een hoogtepunt voor ons met een 1ste Quievrain van de Afdeling 9.
Daarmee haalden we in de (voorlopige ) eindstand van de Afdeling 9 het Vitesse kampioenschap O.A, het Hok-kampioenschap Vitesse en het Duif-kampioenschap Vitesse met de “17” “Always” binnen.

Ze zeggen vaak op je hoogtepunt moet je stoppen, of dit het hoogtepunt is weet ik niet, maar we gaan wel stoppen met het spelen van duiven. De voornaamste reden om te stoppen is dat het niet langer voor mij te combineren is met mijn werkzaamheden.

Om goed te kunnen spelen steek ik er veel tijd en energie in, het is bij mij dan ook alles of niets.
Vandaar dat ik er nu voor kies om te stoppen een tussenweg bestaat bij mij simpelweg niet.

De ouden gaan komend weekend nog 1 keer mee naar Dizy le Gros om te kijken of we mee kunnen strijden voor het Nationaal kampioenschap Midfond. Daarna is het afgelopen voor ze.

De jongen gaan nog wel mee zodat we kunnen zien of en wat er ‘in’ zit. Deze zullen elders onderdak vinden. Daar waar normaal de focus op de duiven ligt zullen we deze nu moeten loslaten.

Bij mij en mijn vader zullen een aantal koppels blijven zitten, de meesten zullen echter vertrekken.

Ik heb enorm genoten van het spelen met de duiven, en ga het dan ook zeker enorm missen.

Als je gaat stoppen ga je ook terug kijken en mensen bedanken.

Ik wil mijn club de Luchtreizigers en een ieder die zich voor de club inzet bedanken.
Dank aan Henk Scheuten, Gerrit Ophuis en John Vasterink. Van hun kreeg ik duiven geschonken uit hun besten, waar diverse eersten uit kwamen.

Veel dank ben ik verschuldigd aan Falco Ebben, uit de eerste drie duiven die ik in 2015 bij hem haalde kwamen veel 1ste prijswinnaars. Ook “Always’, de eerste van afgelopen weekend komt uit 1 van die drie. Later kwamen er meer duiven van Willy en Falco zodat ons hok voor het grootste deel uit hun duiven bestaat. Door nauw contact te hebben met zo’n topliefhebber zie en hoor je wat er voor nodig is om mee te kunnen spelen.

Ook aan Arnold Paalman ben ik veel dank verschuldigd. Ik heb hem af en toe suf ge-appt met vragen…

Tot slot zonder de support en hulp van mijn vrouw en vader was het helemaal nooit wat geworden.
Ik heb geweldig genoten van de mooie momenten die we samen hebben mogen delen, dank!!

Ik wens een ieder veel succes!

Groet Frans

Heel erg jammer dat Frans stopt met de actieve duivensport. Maar ik heb er begrip voor als ik zie hoe Frans met zijn duiven bezig is om deze tot topprestaties te motiveren. Vergeet niet hoeveel tijd dat kost. Daar begint hij in de winter al mee als wij nog in onze winterslaap zitten. De keuze om vol te gaan voor zijn eigen bedrijf SPS Media is dan ook begrijpelijk. We gaan zijn vroege duiven zeker missen en Frans die komt vast nog wel een keer duiven oppassen en aan in ons verenigingsgebouw.