12-08-2023 Mettet 264 km en 20e in de CC4 van 1.385 duiven.

We hebben op vrijdagavond 23 jongen ingekorfd voor de wedvlucht vanuit Mettet. Er zitten nog 4 vroege jongen thuis die aanstaande maandag mee mogen naar de laatste africhting voor de natourvluchten vanuit Kalkar. (61 km.)

In de vereniging zijn er door 10 liefhebbers 190 jongen ingezet. In CC4 zijn er 1.385 duiven ingezet door 72 liefhebbers.

Voor morgenvroeg wordt er regen verwacht, het buienfront zal naar het oosten wegtrekken. Na 12 uur zal de zon zich weer wat laten zien. Dus wellicht wordt het morgen een middagvlucht. Voor mij hoeft dat niet want uit ervaring weet ik dat een middaglossing met de jonge duiven altijd een lastige vlucht wordt met savonds nog veel duiven die onderweg zijn. Dus dan is het beter te wachten op het mooie weer wat voor de zondag voorspeld wordt.

De opklaringen komen te laat, de vlucht is uitgesteld naar Zondag. Nu kunnen de jongen mooi leren water drinken en eten in de manden.

De duiven zijn gelost om 8.30 uur, onderstaand de film van de lossing.

Gezien de eerste meldingen op de voorhand zouden we een duif moeten klokken om 11.10 uur om er net voor te zitten. Dat lukte helaas niet, we zagen de eerste duiven hoog, een vijftal om 11.15 overkomen. Pal daarop komt er een jonge duif reeds terug vliegen en land op het dak van het huis. Maar ze gaat mooi vlot op de klep zitten en naar binnen. Nog steeds in de 11.15 uur. Nog geen melding gehad van John Vasterink dus we hebben een vroege duif. John Vasterink zijn eerste duiven zitten om 11.16 en 2 stuks om 11.17 uur. Hij zit met zijn eerste duif net voor onze eerste, dat komt omdat hij een langere afstand heeft dan wij. Daarna vallen de duiven gestaag door maar ze zien er door de rui vrij poedelig uit. Vanaf nu zal de rui van onze jongen steeds meer een belemmering worden om vroege prijzen te draaien. Met een wind van achteren of van opzij en een redelijke snelheid valt het wel mee maar met een kopwind zullen veel van onze vroege jongen door de mand vallen. Dat komt omdat ik de verduistering er op tijd heb afgehaald omdat onze jongen bij huis niet wilden vliegen. Voor het inkorven hebben wij van al onze vroege jongen genoteerd hoeveel oude pennen ze nog hebben.

  • 1 jonge duif heeft nog 8 oude pennen.
  • 8 jonge duiven hebben nog 7 oude p.
  • 9 jonge duiven hebben nog 6 oude p.
  • 8 jonge duiven hebben nog 5 oude p.
  • 1 jonge duif heeft nog 4 oude pennen.

In CC4 hebben we de 16 en 24 melding.

Onderstaand de lijst met de aankomsten van onze jongen.

We hebben twee jongen voorop uit hetzelfde koppel. (Amazing x Kamp/Kippers) Ook de nummer 3 en 4 komen uit hetzelfde koppel. (Rodie doffer x Kamp/Kippers)

Onderstaand het overzicht op welke plekken onze jongen staan in de verenigingsuitslag.

De eerste plaats is voor Hans Breukers die ruim 3 minuten los zit op de nummer 2. Zijn doffer kwam reeds uit het noorden terug en Hans klokt hem op 11.12 uur. Hans van harte proficiat met deze mooie vroege duif. In CC4 bezet zijn eerstgetekende plek nummer 3 van 1.385 duiven.

Speciaal voor Hans, Hans zal vast zeggen, “zet mij maar niet op een foto op jouw blog maar pak maar een mooie duif met een leuke vrouw”. Bij deze Hans.

Onze duiven in CC4 uitslag, de 16 gemelde en eindigen op plek 20 valt reuze mee. Onze eerste 2 duiven staan op 6 oude pennen, de nummers 3 en 4 beiden op 5 oude pennen.

Maandagavond inkorven voor africhting vanuit Kalkar voor de natourvluchten. We gaan 3 afdelingen compleet leegpakken en alle duiven inzetten. Morgen meer hierover.

Voor de volgende week zaterdag voorspeld Buienradar een NO wind met een temperatuur van 32 graden. Drie verschillende weersinstituten voorspellen alle drie een andere wind. Het is nog ver weg maar ik ga het goed in de gaten houden. Mocht het zo blijven dan gaan er bij ons maar zeer weinig jonge duiven mee.