13-02-2021 Unikon klok en Bonnen 2021.

Aangezien ik heel graag zou willen, is dat mijn duiven tijdens de wedvlucht automatisch gemeld worden bij Compuclub. Ik was al een tijdje op zoek naar een andere Unikon klok die deze mogelijkheid heeft. (Champ+)

Tevens kun je dan via een app op je telefoon zien welke duiven er over de antenne zijn gelopen. Ook bij het africhten van je eigen duiven kun je dus meteen zien welke duif en hoe laat deze over de antenne zijn gelopen. Aangezien wij de duiven altijd 1 voor 1 lossen kunnen we tijdens het lossen reeds zien hoe het gaat en hoeveel minuten de eersten er over gedaan hebben.

Ik heb geluk gehad want kon via de heer Allessie een tweedehands systeem kopen, 3 jaar oud en maar 1 jaar gebruikt. Scheelt een paar hondertjes op een nieuw systeem en de oude klok is ingeruild. Er is veel vraag naar deze klokken en tweede hands is er haast geen aankomen aan. Ik had Allessie een mail gestuurd en laat hij er nu net 1 dag voor mijn mail een Champ+ klok gekocht hebben. Nu nog even bij Unikon een jaarabonnement op Unikon-web afsluiten om automatisch te kunnen melden.

Zo ziet een Unikon Champ+ klok er uit.

Bonnen 2021:

Dit jaar hebben we weer geprobeerd (na jaren van afwezigheid ivm de verhuizing van Neede naar Hengelo) om een aantal mooie bonnen voor een jonge duif van 2021 te bemachtigen. En het is gelukt, we hebben er een drietal kunnen kopen.

De eerste bon is van John Vasterink en wel een tweetal jongen uit zijn beste vliegduif welke nu in het kweekhok zit. Kijk maar eens wat de moeder van de twee jongen gevlogen heeft. Onderstaand de stamkaart van de twee jongen.

Ik ben blij dat ik deze bon voor twee jongen heb kunnen bemachtigen.

John is lid van de sterke vereniging de Luchtreizigers te Hengelo en al jaren lang een van de sterkste liefhebbers op de Vitesse, Midfond en Jonge duiven vluchten in onze vereniging en in de CC4 Hart van Twente Afd 9
Als je hem voor zit weet je dat je een steen vroege duif hebt dit kan ook bijna niet anders als je weet met wat voor soort duiven hij dit klaarspeelt. Het koppel jonge duiven wat hij schenkt is dan ook uit de beste lijnen die hij op zijn hok heeft zitten !!

John Vasterink, hij speelt niet op kampioenschappen maar vooral op vroege kop duiven.

De tweede bon die ik gekocht heb is van Frans Strikker. Wederom een bon voor twee jonge duiven van 2021. Onderstaand een deel van de beschrijving van de bon.

Frans een liefhebber pursang heeft in 2020 weer verschillende kampioenschappen en eerste prijzen behaald zowel in de vereniging als in de CC4 Hart van Twente.
In CC4 Hart van Twente behaalde hij in 2019 1e Vitesse OA en in Afd 9 behaalde hij het 4e O.A.Vitesse  kampioenschap  Deze prestaties heeft hij in 2020 voortgezet met zeer goede uitslagen en verschillende kampioenschappen in CC4 Hart van Twente Afd 9 o.a. 2e OA Natour en 2e AG Natour Kampioen.

Dit is dan ook niet zo verwonderlijk als men weet dat zijn hok opgebouwd is met 80% duiven van Wil en Falco Ebben o.a (half) Broers en zussen, en kinderen van diverse 1e NPO winnaars. Ook heeft hij duiven rechtstreeks van hun stervlieger de Linus NL 2016-1310994 die winnaar is van de 1e Nat. Sect 3, Chateaudun van 12511 duiven. De Combinatie Ebben waren in 2020 2e Eendaagse fond kampioen O.A van de Noordelijke Unie, een ongekende top prestatie van een klein hok met duiven.

Frans Strikker is lid van dezelfde vereniging als ik. Ik heb veel contact met hem via de app. Hij was altijd de cameraman van Piet Paulusma de weerman. Maar hij maakt ook vele mooie opnames bij veel top hokken. Zo weet ik dat hij gefilmd heeft op de diverse hokken van Hooijmans, Eijerkamp, Koopmans, Verkerk en Zn, Gunter Prange en andere tophokken. Frans Strikker is zeer fanatiek met zijn duiven en speelt heel goed met zijn duiven op de snelheid. Het eerste jaar dat ik lid was van de vereniging in Hengelo werd hij kampioen met zijn duiven op de Vitesse in de CC. Ik had hem verteld dat ik graag wat jongen wilde hebben uit zijn duiven. Frans Strikker had mij reeds wat jongen beloofd dus heb hem verteld dat ik zijn bon wilde kopen om nog twee jongen extra te bemachtigen. Gelukt dus. De gebroeders Ebben presteren o.a. zeer goed met duiven welke ze bij Ad Schaerlaeckens hebben gehaald. Aangezien Frans Strikker ze heeft zitten uit de besten van de gebroeders Ebben hoop ik dat er nog wat AS soort in de stambomen zichtbaar is van de jongen welke ik krijg. Mijn wens ooit is nog om rechtstreekse AS duiven aan te schaffen. Ben bang dat ik daar nog even voor moet sparen.

Een paar prachtige foto,s van Frans Strikker.

De derde bon is van de gebroeders Van Langen. In mijn blog verhalen van 05-12-2020 tot en met 26-12-2020 heb ik in vier delen uitgebreid aandacht besteed aan de geweldige prestaties van de gebroeders Van Langen met hun duiven. Voorspelde toen reeds dat ik in de toekomst weer duiven van ze bij ga halen. Bij deze reeds gekocht, maar nu nog even gaan ophalen als het jonkie groot genoeg is.

De gebroeders Van Langen.