13-04-2021 Africhting Boxmeer 88km. Roofvogel voorop.

Vanwege het feit dat onze NPO voor het weekend van 10 en 11 April alle wedvluchten heeft afgelast, heeft onze afdeling een extra africhtingsvlucht ingepland vanuit Boxmeer voor op de dinsdag. Inkorven maandagavond.

Het weer voor de dinsdag ziet er een stuk beter uit dan de laatste week. De weervoorspelling geeft aan maximaal 9 graden, wel de hele dag het zonnetje erbij met wolken. De wind gaat dan van ZW naar N en dan NW.

Ik ben van plan om al onze vliegduiven te gaan korven. We kunnen dan mooi de Unikon klok uit proberen of we de meldingen van de aankomsten op onze telefoon te zien krijgen.

Ik heb net 64 duiven mee gedaan, al mijn vliegduiven. Het zijn 23 doffers en 41 duivinnen. Het was vandaag op de maandag weer bui naar bui, begonnen we vanmorgen nog met een mooie blauwe lucht maar in de loop van de dag kwamen er steeds meer buien en wolken. Veel hagelbuien gehad vandaag. Voor morgen worden er aanzienlijk minder buien verwacht maar ook zon met wolkenvelden. Daarbij een NW wind. Ben benieuwd hoe het gaat. De duivinnen beginnen voorzichtig op te lopen en waren reeds een stuk mooier dan voorgaande week. De hokken zijn reeds schoon, straks de 17 thuis zittende doffers in hun broedvak opsluiten zodat de meeste doffers die mee zijn een doffer aantreffen in hun broedvak. Voor de meeste broedvakken zijn er ook twee duivinnen mee dus het wordt morgen weer leuk. Mocht de thuiskomende doffer tussen de tralies door teveel gaan vechten met de vastzittende doffer, dan haal ik de vaszittende doffer uit het broedvak en breng hem naar het dofferhok en ik zet het broedvak dan geheel open zodat de doffer met eventueel twee duivinnen kan stoeien en flikvlooien. De motivatiebak die niet open staat voorkomt veel onrust omdat daar meestal wel een duif mooi hoog op gaat zitten. Zo kunnen er vrij probleemloos drie duiven in 1 broedvak zitten.

De duiven zijn gelost op 10.30 uur. Net voor dat wij onze eerste duif kregen kwam er een roofvogel aanvliegen die net bij ons de thermiek op zocht en hoogte aan het maken was met vele ronden als gevolg. De eerste duif welke wij zagen was reeds voor ons en hij vloog om 11.32 bij ons in de lucht. Maar helaas niet naar beneden en de duif vloog grote rondjes met als gevolg dat duif nummer 2 en duif nummer 3 zich erbij aansloten. Zoals u op de onderstaande lijst kunt zien zaten ze alle drie op goed 11.33 uur op de klok. De duiven kwamen veel vlotter dan de voorgaande week en al met al was het een prachtige africhting. Ook het klokken en de meldingen via Unikon web ging goed. Zodoende kon Sabine mooi vanaf thuis de aankomsten volgen. Nu om 13.15 uur moeten er nog 8 komen van de 64 maar daar hebben ze de hele dag nog tijd voor. Onderstaand de aankomsten van onze duiven.

Vrijdag weer inkorven voor de eerste vitesse wedvlucht van dit jaar die meeteld voor de kampioenschappen. Voor nu redelijk tevreden en kijken of we de duiven nog iets mooier krijgen voor het aanstaande weekend. Zal afhankelijk zijn van het weer en de temperaturen.

Onze nieuwste aankoop.