07-04-2021 Dilemma het (winter) weer.

Het is nu woensdag middag en we hebben nu voor de derde dag winterse buien met sneeuw en hagel.

Nu reeds 3 dagen de maandag tot en met de woensdag sneeuwbuien, hagelbuien en regen.

Zaterdag zijn onze duiven terug gekomen van de africhtingsvlucht vanuit Kalkar een 63 kilometer door de lucht voor mijn duiven. Zondag komen mijn duiven niet los want dan is het badderdag en mogen de duiven lekker in bad. Ben zelf niet gelovig maar ik wil niet hebben dat de buurt zich op de zondag stoort aan mijn duiven. Maar op de maandag morgen was alles wit van de sneeuw en bui naar bui trok over ons heen met veel sneeuw en hagel, dus geen duiven los gehad. Op de dinsdag was het minder wit van de sneeuw en hagel maar nog steeds bui naar bui. Ik dacht slim te zijn en wilde de doffers tussen de buien los laten. Nu ik heb het geweten, ze waren nog geen kwartier los of er kwam een geweldige sneeuwbui aan. Kon er 3 van de 23 naar beneden roepen maar door de windvlagen kon de rest niet landen of was er te bang voor. Geweldig balen want er zaten er nu nog een 20 duiven in de sneeuwbui en ze waren uit het zicht. Maar gelukkig zag ik ze weer midden in de sneeuwbui. Toen de bui zowat voorbij was vielen ze gelukkig op het platte dak van het zwembad en op het hok. Ze zaten in mum van tijd ook binnen. Ik heb het er beslist niet op dat de duiven in de koude bui zaten want de nachten zijn ook redelijk koud en ik heb geen verwarming in de hokken zodat ze op kunnen drogen. Dus niet echt bevordelijk om in vorm te komen. Helaas ook vandaag wederom veel sneeuw en hagel buien. Maar voor vanmiddag waren er minder buien voorspeld en meer droge perioden. Ik wil ze graag los hebben zodat ze kunnen trainen maar ook nu kan ik dat weer snel vergeten. De voorspellingen zitten er voor deze middag compleet naast en buienradar geeft nu veel neerslag aan met maar een beperkt aantal korte perioden dat het droog is. De enige mogelijkheid dat ze nu nog kunnen trainen is op de donderdag. Vrijdag is het weer inkorven en dan gaan de vluchtduiven nooit los. Gezien het opvoeren is het dan maar de vraag of ze wel allemaal vlot naar binnen willen.

Geen beste voorbereiding voor de aanstaande wedvlucht. Daarbij komt ook nog eens dat voor als nog de weers voorspellingen voor de zaterdag en zondag behoorlijk slecht zijn.

Dilemma, wat te doen. Normaal gesproken zou alles mee moeten maar ik zit er nu sterk aan te denken om alleen de ervaren duiven van 2019 te gaan inkorven. De eerstkomende twee dagen zullen we gaan wikken en afwegen of een lossing er in zit op de zaterdag of de zondag en wat er mee gaat.

Het ziet er nog niet goed uit met het weer voor het weekend.

IN BELGIE ALLE WEDVLUCHTEN AFGELAST VOOR DE AANSTAANDE ZATERDAG EN ZONDAG.

Gezien de zeer ongunstige weersvoorspellingen voor komend weekend 10-11 april nam de KBDB het besluit om alle vluchten voorzien op beide data, af te gelasten.

MEDEDELING VAN DE KBDB

Na consultatie van de weersvoorspellingen voor komend weekend (10 & 11/04/2021) en in samenspraak met de nationale voorzitter, de voorzitters van alle PE’s/SPE’s evenals met de betrokken vervoerders hebben wij de beslissing genomen om alle leer- en wedvluchten voor het weekend van 10 & 11 april 2021 af te gelasten.

De weerkaarten zullen de komende dagen zorgvuldig in de gaten worden gehouden en indien de mogelijkheid zich voordoet, zal een weekvlucht (enkel leervlucht) vanuit Frankrijk kunnen worden ingericht.

Met vriendelijke groeten.

De voorzitter van het NSC,
Denis Sapin.

Gelukkig bij ons ook alles afgelast.