13-07-2019 Bierges 227km.

Het seizoen voor de jongen is dit jaar bijzonder zwaar gebleken. Reden hiervoor zijn o.a. het eerder beginnen van de vluchten met de jongen ondanks het feit dat de maand juni meestal de piekmaand is bij de jongen voor de gevreesde coli (darm) ziekte. Het aflassen van trainingsvluchten i.v.m het weer en de hitte waardoor er geen juiste opbouw is van de afstanden van de trainingsvluchten. Veel liefhebbers laten daarom hun jongen zitten voor de natour vluchten welke pas eind juli beginnen of zelfs tot de taartvluchten welke pas in september beginnen. Voordeel is dat de liefhebbers dan zelf meer voorbereidingstijd hebben en het weer dan meestal niet meer zo warm is waardoor de verliezen een stuk minder zijn dan met de vroege jonge duiven vluchten.

Hierdoor werden er dus door maar een 7 liefhebbers in totaal een 73 duiven ingekorfd voor de wedvlucht vanuit Bierges die maar liefst 84 kilometer verder is dan de wedvlucht van vorig weekend.

De 1 prijs werd gewonnen door A.W. Busscher die ook de vorige week de 1 prijs reeds behaalde. Zijn jongen hebben er zin aan, maar zijn baasje zal er dan ook veel voor over hebben om tot deze mooie prestaties te komen.

Hierbij de vereniging uitslag:

https://www.compuclub.nu/uitslag/veruitslag.php?vluchtcode=J28&vereniging=0662&actie=4940J28&pointer=3f7941b534200e286ab9edd30291a0de&afd=4900

A.W. Busscher met de door hem gewonnen geld pot. Van harte proficiat met deze mooie overwinning.