18-07-2019 Africhting halfweg Delden. (1)

Zo vandaag eindelijks begonnen met het africhten van de eerste ronde jongen. Het pluspunt is dat er nog een 45 zijn van de 54 jongen welke zijn afgezet. Daar zijn we zeer tevreden over maar dat is dan ook het enigste pluspunt. Bij de jongen van de tweede ronde is het helemaal hommeles want er zijn er nog 35 van de 66 jongen welke zijn afgezet. Ze vliegen met bosjes van het hok weg. Deze week nog 5 en vorige week 7 stuks.

De jongen van de eerste ronde zijn verduisterd tot en met de langste dag en zitten dus nog prachtig mooi met een hele volle vleugel. Verder hebben de jongen 2x een beginnende coli gehad, kon het aan de mest zien. Gelukkig geen dode duiven en heb ze meteen behandeld met 4 in 1 mix. Vooral de tweede keer was flink balen omdat ze geweldig mooi op de mest waren en ik net wou beginnen met het africhten. Nu dus maar een 4 weken extra gewacht.

Volgende week weer een hittegolf verwacht, dus oppassen met de jongen en niet africhten. Ik verspeel ze liever als jaarling en dat ze een eerlijke kans krijgen dan als jong als ze geen eerlijke kans krijgen. Ik ga mijn eigen gang en laat me niet opjagen door een vliegprogramma of door andere liefhebbers.

Gisterenavond samen met Sabine de jongen reeds in de mandjes gezet en drinkwater er aan gehangen. De laatste weken kunnen de jongen alleen nog maar drinken uit een drink goot zodat ze straks wellicht wat makkelijker het water gaan pakken in de container.

De jongen 1 voor 1 losgelaten en tevens genoteerd of het een doffer of duivin is met de kleur. Heb gelukkig veel duivinnen erbij zitten aangezien ik met de ouden alleen met duivinnen wil vliegen. Zit ook niet veel rommel tussen, 1 jong was wat minder dan de rest. Bij thuiskomst waren er al veel duiven thuis alleen de ingang met de dringers was omgevallen waardoor de jongen weer naar buiten konden. Gelukkig meteen kunnen maken zodat dit niet weer kan gebeuren.

Onderstaand de foto,s van de losplaats.

Aan het begin van deze week was het frisjes met een koude wind. Toen ik in de achterste afdeling stond in de ren, tochtte het mij om de oren. Niet goed dus, vandaar dat wij vandaag bij alle twee de schuifdeuren tochtstroken hebben aangebracht zodat het niet meer kan tochten via de bovenzijde van de schuifdeur. Zie de foto,s. Alle kleine beetjes helpen zeggen we maar. Stap voor stap alle minpuntjes verwijderen.

Boven de schuifdeur zat een strook van een drie centimeter waar de wind door heen kon. Met deze tochtstrook dit verholpen.
Zowel de voorzijde als achterkant een tochtstrook bevestigd.

Onze jongen worden handtam gemaakt door Sabine en Maurice. Het koppel jongen wat opgekweekt is bij Maurice en Sabine ziet Sabine als hun moeder. Ze hoeft maar te roepen of haar jongen komen bij haar en op haar zitten. Prachtig om te zien en de anderen nemen dat over.

Sabine bij de jongen van de tweede ronde.