14-04-2022 Jongen, Vliegduiven, Pipa en een Geldwolf.

Onze jongen zijn mooi gezond. De jongen welke tot 31 Maart zijn afgezet hebben de paramyxo rota enting gehad en ook een luisdruppel in de nek. Verder hebben de jongen geen medicatie gehad. Jongen welke we vanaf 1 april afzetten krijgen meteen bij het afzetten de luisdruppel in de nek met daarbij een gele ring zodat ik kan zien welke jongen bestemd zijn voor de jonge wedvluchten (groene ring) en welke voor de natour (gele ring). We zetten nog jongen af tot en met ongeveer 7 Mei. De eerste natour vlucht is op 19 augustus inkorven. Daarvoor moeten de jongen mee kunnen met de eigen africhtingen. Vorig jaar lukte dat prima, dus geen reden om wat te veranderen.

Onze oude vliegduiven hebben anderhalve week terug 4 dagen BS gehad over het voer zodat ik zeker weet dat ze schoon en zonder het geel het vliegseizoen in gaan. Van de laatste africhting zijn er nog 3 doffers achter. Maar wij hebben al onze jongen laten zitten van 2021 om ze dit jaar een eerlijke kans te geven om te gaan presteren. Je kunt ook mooi op de excel lijst in mijn vorige blog zien welke duiven van 2021 er bijvoorbeeld dagen te laat terug kwamen van de wedvlucht vanuit Duffel. Nu is er een doffer weg welke ik vorig jaar heb opgehaald uit Meppel en een doffer welke pas op dag 6 terug kwam van Duffel. Die hebben het schijnbaar niet in zich om van een africhting van nog geen 40 kilometer met zeer mooi weer thuis te komen.

Ik schrijf behoorlijk veel over de verkoopsite van Pipa en over biedezels. Ook het afgelopen weekend heb ik met verbazing gekeken. Zo liep de veiling van Enrico Doldersum af, een zeer sympathieke liefhebber. Maar koop 2 bracht veel meer op dan koop 1. Koop 2 werd door de biedezel (Big Andy) op 20.500 euro gezet en schijnbaar mocht de duif voor 21.000 euro van eigenaar verwisselen. Reden zal wellicht zijn omdat het een 50% PEC duif betrof en ze bij Pipa de prijs van de Kittel duiven kunstmatig hoog willen houden. (Dat was op de verkoop van Sangers ook goed te zien) Volgens mij zijn 3 duiven door een biedezel gekocht waaronder koop 1 zodat deze niet verkocht zijn. (Koop 1, 3 en 8) Gekocht door DWZ een nieuwe biedezel. Samen met Big Andy en Mysterieus Man bracht DWZ koop 2 naar een 20.500 euro toe.

Onderstaande afbeelding kreeg ik van 1 van mijn vaste lezers.

Eerst maar eens even gekeken wanneer zijn duiven totaal verkocht zijn en op welke site. De verkoop liep van 28 november tot en met 5 december 2021 bij EPW.

Van Ingen schrijft, openbaar en eerlijk terug gekocht op de totale verkoop van mijzelf. Daar klopt niets van want de duiven zijn niet verkocht geweest. Ook heeft hij ze niet onder zijn eigen naam terug gekocht. Hoezo eerlijk? Tevens zijn er nog kinderen van 2019 en 2021 beschikbaar. Wouw, hoe komt hij daar nu aan, hij had toch een totale verkoop? Het lijkt mij een goed idee dat hij de hoogste bieders op het Wyniakoppel gaat compenseren met een duif uit dit koppel.

Jammer dit, het Wynia koppel is alleen in de verkoop gezet op de verkoop prijs te verhogen en het is dus nooit zijn intentie geweest dat het koppel aan een ander verkocht zou worden. De naam Van Ingen Pigeons (VIP) kan Jim beter veranderen in Van Ingen Making Money. (VIMM)

Dit gezien te hebben zal ik nooit geen duiven bij hem gaan kopen.

Onderstaande mail heeft onze afdeling rondgestuurd over Van Ingen.

Beste sportvriend(in),
Graag willen wij u over het volgende informeren. Zoals de laatste jaren gebruikelijk was kon u de filmpjes van de lossingen van onze afdeling bekijken op onze Facebook pagina. Onze Facebook pagina werd altijd beheerd door de heer Van Ingen. Onlangs heeft de heer Van Ingen ons aangegeven te willen stoppen met het beheer van onze Facebook pagina. Hij stelde daarbij voor dat wij onze Facebook pagina van hem konden overnemen tegenover een financiële vergoeding. U zult ongetwijfeld begrijpen dat wij als bestuur niet op dit voorstel zijn ingegaan. De Facebook pagina behoord immers al aan onze afdeling toe. Dit hebben wij ook richting de heer Van Ingen aangegeven.
Het gevolg is dat er een conflict is ontstaan tussen de heer Van Ingen en het bestuur Afdeling 9. De heer Van Ingen wil de inloggegevens van onze Facebook pagina niet afstaan en hij heeft aan de Facebook pagina inmiddels een andere naam gegeven. Dit met de intentie om zoals hij zelf heeft aangegeven onze Facebook pagina nu aan een commerciële partij te verkopen. Door deze actie kunnen wij op dit moment geen filmpjes plaatsen op onze Facebook pagina.
Inmiddels hebben wij al contact gezocht met Facebook en overwegen wij juridische stappen tegenover de heer Van Ingen te nemen. Helaas is dit niet voor morgen te regelen waardoor wij morgen geen filmpjes kunnen plaatsen op onze Facebook pagina.
We zullen morgen uiteraard wel filmpjes van de lossingen met u delen. In eerste instantie zullen wij dit via onze website proberen te doen. Mocht dit niet mogelijk zijn dan zullen wij u via onze website informeren waar en hoe u de filmpjes wel kunt bekijken. We doen ons best om volgende week onze eigen Facebook pagina weer in eigen beheer te hebben.
We vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.
Met vriendelijke groet,

Bestuur Afdeling 9

Vanaf nu is al mijn tijd nodig voor mijn vliegduiven zodat deze hopelijk mooie prestaties gaan neerzetten. Aan het eind van het vliegseizoen gaan we wel weer verder met het volgen van de verkopen.

Afgelopen zaterdag zijn we bij Ben Pieper geweest in Borculo om onze bon te verzilveren. We kwamen niet met 1 duif in huis maar met 6 duiven. Binnenkort meer hierover in een speciale blog.

Onze beste duif is een 50% Ben Pieper duif. Helaas geeft ze geen eitjes meer.