12-04-2022 Africhting Halle 37 km.

Vanmorgen om 10 uur Jan opgehaald en vertrokken met onze vliegduiven naar Halle. Het zou een mooie dag worden met prachtig weer.

Om 11.00 uur hebben we de eerste duif los gelaten en daarna elke minuut 1 duif. Aangezien wij 86 duiven bij ons hadden zijn we bezig geweest tot 12.25 uur met het los laten van de duiven.

Nu had ik thuis ook Unikon Web aangezet waardoor ik op mijn telefoon de aankomsten kon zien van de duiven. Sabine was weer aanwezig om de duiven binnen te halen en om alles onder controle te houden en te begeleiden.

Ik hoopte bij thuiskomst dat er 70 duiven terug zouden zijn, maar helaas waren het er 69. Maar ze bleven mooi doorvallen en er zijn er nu nog 4 onderweg. Wellicht komen er morgen nog een paar na. Toen we er nog 12 moesten hebben, bleek dat het allemaal jaarlingen zijn, welke nog onderweg waren. Dus een lastige africhting vlucht voor de jaarlingen maar onze snelste duif is wel een jaarling met daarbij meerdere jaarlingen bij de snelste 10 duiven. Onderstaand het overzicht.

Jaarlingen op de plekken 1, 3, 5, 6, 7 en 10. Daar zijn we best blij mee.
Bij de opmerkingen kun je mooi zien wanneer een duif een andere dag is terug gekomen.

Vrijdagavond inkorven voor de africhting vanuit Boxmeer, ongeveer een 90 kilometer voor mijn duiven. Er wordt mooi weer voorspeld met een Oosten wind. Het zal vast een mooie leerzame vlucht worden voor de jaarlingen.

Voor morgen zal ik zien dat ik de vliegduiven in bad krijg, ze zijn er wel aan toe na de hele nacht in de mand te hebben gezeten.

Deze jaarling duivin had er best wat aan gedaan.
Een leuk filmpje met betrekking tot de paasdagen. Voor iedereen prettige paasdagen.