14-07-2018 Tongeren Jong (117 CC de Graafschap/ 25 CC de Achterhoek)

Om 17.45 uur hebben wij een 7 tal jongen ingekorfd voor de wedvlucht van de jongen vanuit Tongeren wat een afstand is van 167.742 meter. Sabine (schoondochter) heeft mij geholpen en de jongen aangepakt en in de mand gestopt. Ze is heel ge├»nteresseerd in de duiven sport en zal zeker in de toekomst een stempel gaan drukken op onze prestaties. Daarover later meer. 

Vorige week maar 6 jongen terug gekregen van de 12 en van 1 achter gebleven jong bericht gehad, deze bevond zich ongeveer een 20 kilometer van de losplaats Sittard af en wordt nu goed verzorgd en verwent. Deze 6 jongen wederom in de mand gedaan met daarbij een leuk duivinnetje wat vorige week niet mee is geweest omdat ze toen de neppen niet mooi wit had. Nu was dat zekers wel het geval.

Mijn jongen vliegen prima bij huis en ik moet eerlijk bekennen dat ik dat nog niet zo vaak heb mee gemaakt. Ze zijn in ieder geval mooi gezond en hebben zin om te vliegen. Nu maar afwachten of ze een beetje op tijd gelost worden maar de meeste liefhebbers hebben daar al geen vertrouwen meer in. Gezien de verwachte temperaturen is dat wel een must. (Oosten wind en temperatuur oplopend naar 29 graden) De liefhebbers van drie verenigingen zijn er al zover mee dat ze de vluchten willen boycotten vanwege de te late los tijden en dat ze dan moeten terug komen in de hitte. 

Heb de drie eerste duiven van vorige week nu weer aangewezen voor deze wedvlucht. 

Morgen gaan we zien wat het wordt. 

De duiven werden reeds om 07.00 uur gelost.

Prachtig mooi vroeg zodat de meesten voor de hitte weer thuis konden zijn. Hahahahaha het schijnt dat de convoyeur de lossingscommissie heeft overruled en op eigen houtje heeft gelost. Deze man verdient een pluim want weet wel dat bij warmte en dorst er meer verliezen zijn bij het laat lossen van de duiven dan lossen op tijd met een inversie. Het is niet de eerste keer dat dit gebeurd want een paar jaar geleden met de jongen op de derby vlucht wilde de lossingscommissie (PJ) ook een uur later lossen (was toen al in de middag), ook toen heeft de convoyeur besloten om ze een uur vroeger te lossen waardoor er op de achterhand nog jongen thuis konden komen. Toen ook een goede beslissing en geen haan die er naar kraaide. 

Het wordt tijd dat de IWB personen vervangen worden door echte duivenmelkers met kennis van het weer. Die ook oog hebben voor de hitte en de dorst en in kaart gaan brengen wat wijsheid en de juiste beslissing is om te lossen met verschillende windsoorten met warm weer oplopend tot tropische temperaturen. (lijkt me niet zo moeilijk los een deel om 07.00 uur en een deel om 08.30 uur of later en zoek dan de verschillen) Maar doe iets en blijf niet stil zitten want nu boeren we steeds verder achteruit. Het wordt echt tijd om de noodklok te melden, kijk maar eens naar de onderstaande getallen uit de CC de Graafschap;

Ver. 0843 liefhebbers 5 met in totaal 75 duiven / Hengelo gld 

Ver. 0838 liefhebbers 5 met in totaal 69 duiven / Vorden

Ver. 0863 liefhebbers 5 met in totaal 42 duiven / Ruurlo

Ver. 0874 liefhebbers 5 met in totaal 45 duiven / Zelhem

Ver. 0832 liefhebbers 7 met in totaal 92 duiven / Doetinchem

Ver. 0831 liefhebbers 7 met in totaal 119 duiven / Doetinchem

Ver. 0615 liefhebbers 7 met in totaal 182 duiven / Borculo

Ver. 0751 liefhebbers 10 met in totaal 127 duiven / Lochem

Als je dan weet dat je met minimaal 5 liefhebbers moet korven dan beloofd dat nog wat voor de vluchten met de jongen die komen gaan.

Het eerste jong melde zich om 09.32 uur en daarna om 09.54 en 09.58 uur. Na het klokken afslaan was ook mijn eerste jong van vorige week aan het wachten op haar baasje. 

De oosten wind zorgde ervoor dat ik in CC de Graafschap niet aan de bak kom, een plek 117 van de 188 prijsduiven is het resultaat. Maar in mijn eigen woonplaats en werkgebied van CC de Achterhoek zou het plek 25 zijn geweest van de 245 prijsduiven. Dus vandaag geen eerlijke kans gehad op een goede uitslag. Gelukkig zal dat volgend jaar anders gaan worden omdat dit het laatste jaar is dat ik in CC de Graafschap mee speel en ondanks dat ik tegen een stootje kan en vrijwel altijd positief ben valt het dit jaar niet altijd mee om elke week maar weer met de Noordoosten of Oosten wind positief te blijven. 

Gelukkig was er een aangewezen jong voorop en dat was ook wat ik hoopte omdat ik voor de snelheid totaal nog redelijk goed sta voor het aangewezen kampioenschap. Maar met deze vlucht en wind valt het niet mee om mijn positie vast te houden.

Uitslag:

Vereniging 127 duiven: 9, 27, 31 (7/3)

CC de Graafschap 751 duiven: 117 (7/1)

Kring (3) 3565 duiven: 318 (7/1)

Deze week worden de jongen weer een tweetal keren weg gebracht, heb er nog 30 thuis zitten die 5x zijn afgericht maar vanwege het weer nog niet zijn mee geweest met de wedvluchten. Zit te wachten op ander weer en andere wind maar ook voor aanstaande weekend wordt weer een noorden wind met warm weer voorspelt. Desnoods gaan ze mee op de Natour maar heb ze het liefst mee met de vroege tour en Natour zodat ik kan zien wat mijn beste jongen zijn. 

Verwacht morgen vroeg nog wel een paar duiven terug van deze vlucht.