20-07-2018 Tienen Jong (Eindelijk West in de wind)

Heb 4 jongen ingekorfd voor de wedvlucht vanuit Tienen. Tienen is een afstand van 187.184 meter.

In Lochem waren er 10 liefhebbers met in totaal 107 duiven.

In de CC de Graafschap waren er 53 liefhebbers met een 735 jongen.

Wat opvalt is het lage aantal jongen maar zeker ook dat de helft van de liefhebbers al geen jongen meer inkorft. 

Ben benieuwd hoe laat de jongen nu gelost worden, we gaan het mee maken.

Allen succes gewenst.

De duiven werden mooi op tijd gelost in Tienen en wel om 07.30 uur.

Het werd een mooie vlucht met West in de wind. De eerste duiven zagen wij om 09.45 uur al weer terug de kring invliegen dus die waren al te ver gevlogen via Duitsland. De eerste melding uit Lochem kwam om 09.48 uur van de Combinatie Beumer van Slooten die achteraf ook de eerste plaats in de vereniging zou winnen. We zagen veel duiven terug vliegen of uit de Duitsland hoek komen. Echter tegen onze verwachting in kwam er een duif van de Lochemse kant aangevlogen en deze werd om 09.58 uur geklokt. Achteraf nog goed voor een vijfde plek in Lochem. Ook onze tweede duif kwam via de Lochemse kant aangevlogen om 10.08 uur. Nummer drie melde zich om 10.29 uur en nummer vier moet nog komen.

De duif welke nog niet aanwezig is was in de mand bij het inkorven aan het braken en toen ik hem in de mand nam bleek deze slap aan te voelen en niet mooi hard in de hand. Ben benieuwd of hij morgen nog komt.

Wel vanmiddag na 17.00 uur een jong van vorige week terug gekregen die alle vluchten nog mee was geweest en ik het al gek vond dat hij vorige week verstek liet gaan. Je vraagt je af waar het beestje heeft gezeten. 

De wind was mij nu zeer gunstig gezind, in Neede had ik er op het gat in gezeten en in Lochem de 5 en 18 prijs. Wel gek dat de jongen ondanks de wind toch mee vliegen met de jongen uit Lochem en dan ook via die kant komen aangevlogen. 

Volgend jaar spelen wij de jongen op ons nieuwe adres in Hengelo (Ov) waardoor we gelukkig weer een eerlijk vergelijk krijgen. De huidige CC in Hengelo (Ov) bestaat uit 2 verenigingen uit Borne en 2 uit Hengelo (Ov) en dan nog aangevuld met Beckum en Hengevelde. Een veel kleinere CC in de breedte en diepte. We verwachten dan weer deel te kunnen nemen aan een mooie competitie. We zullen wel drie jaren moeten bouwen om een mooie ploeg oude duiven te krijgen. Nu eerst maar eens een mooi en goed hok bouwen voor de toekomst. Zal via de blog jullie op de hoogte houden van de stand van zaken met betrekking tot de nieuwbouw van het hok. We zijn de grond bouwrijp aan het maken en nu eerst naar de gemeente voor overleg inzake de geplande nieuwbouw van het hok en de vergunningen daarvoor. 

Uitslag:

Vereniging 107 duiven: 5, 18 (4/2)

CC de Graafschap 735 duiven: 96 (4/1)

Kring (3) 3610 duiven: 629 (4/1)