14-01-2018 Nieuwjaarsreceptie

Vandaag ben ik samen met mijn vrouw en Lida en Johan Lammersen naar de nieuwjaarsreceptie geweest van onze vereniging Pax Snelpost te Lochem. De opkomst was behoorlijk en bij binnenkomst kregen we een lekkere oliebol met een bak koffie. Helaas ontbrak onze voorzitter vanwege ziekte en wij wensen hem dan ook beterschap toe en een spoedig herstel.

Ook de hapjes ontbraken niet en waren van een hoge kwaliteit met o.a. verschillende soorten vis etc. Dat zit bij de onze vereniging wel goed want we hebben een paar personen met horeca ervaring die heel goed weten hoe je het beste je boterham kunt verkopen. Gerrit Eggink en vrouw hartelijk dank, de liefde gaat eerst door de maag en de rest komt dan vanzelf wel. De bardienst had dit keer weer de familie Pasman op zich genomen. De heer Willemse (onze barman bij de vluchten) kon nu zelf eens mee genieten aan tafel zonder dat hij dit keer veel hoefde te doen.

We hebben in Lochem een zeer gezellige vereniging en ik zal nog wel eens een blog schrijven hoe het zover gekomen is dat er 5 liefhebbers uit Neede de vereniging in Neede hebben verlaten en lid zijn geworden in Lochem. We hebben er echt nog nooit spijt van gehad en hopelijk de Lochemse liefhebbers ook niet. Heel veel nieuws gehoord, ik zal u vertellen met naam en toenaam hoe dat komt. Leden van onze vereniging zijn erg actief in ander besturen en commissies of hebben veel contacten in de duivenwereld. Zal onderstaand een overzicht geven;

Willem Schippers, convoyeur van onze afdeling.

Hendri Eggink, bestuurslid VNCC

Henk Wegh, voorzitter Fondunie 2000

Eddie Fleming, penningmeester en website beheerder Fondunie 2000

Paul Fleming, erelid Fondunie 2000

Arnold Paalman, in dienst bij Eyerkamp en verzorger kweekduiven en stand medewerker beurzen Eyerkamp.

Anton Coster, was vroeger in dienst bij Eyerkamp, verzorgde de kweekduiven en gaat nu nog mee met Eyerkamp als er een beurs is. Een man met een geweldige duiven kennis en ervaring en ik ben blij dat hij mij adviseert met mijn jonge duiven en de selectie.

Rinus Beumer, onze ex voorzitter met medaille NPO en ontvangstmedewerker Eyerkamp voor het afhalen van de duiven, nu niet meer omdat er geen duiven meer op de meubels bekomen kunnen worden, maar hij gaat nog vaak mee naar beurzen met Eyerkamp. Nog steeds de smaakmaker van de vereniging hoewel hij wat rustiger wordt nu ook zijn jaartjes gaan tellen.

Frits Wesseldijk, onze ex penningmeester met medaille NPO en tevens ex CC en Kring lid. Tevens al jaren een geweldige speler waar het moeilijk van te winnen is. Vaak zeggen we dan ook zitten we Frits voor dan zitten we op tijd.

Gerard van der Aast, bestuurslid van de DAT (eendaagse Fondclub afdeling 9) en sinds kort bestuurslid Wie heeft ze beter competitie. Tevens ex voorzitter lang geleden van onze vereniging. Deze man heeft zoveel capaciteiten en kennis opgebouwd zodat hij in deze tot de top van ons landje behoord.

Geen wonder dus dat er altijd wel wat nieuws te horen is of interessante verhalen uit ons duivenwereldje. Tevens zijn de prestaties van de leden van onze vereniging in de cc/kring/DAT/VNCC/Nationaal en zelf bij de NPO vluchten boven gemiddeld te noemen. We zijn er voor elkaar, helpen elkaar, steunen elkaar, wisselen veel info uit en concurreren tegen elkaar. Dit heeft er voor gezorgd dat het niveau heel hoog is.

Het gevaar hiervan is dat er liefhebbers niet mee kunnen komen maar we hopen dat voor te zijn door deze liefhebbers te helpen met jonge duiven uit de goede koppels in de hoop dat ze ook in de toekomst mooi mee kunnen draaien. Zelf zal ik de 3de ronde van de kwekers hiervoor ter beschikking stellen.

Zo dit was al weer een heel lang verhaal en heb zelf 3 mooie ideeën opgedaan voor een volgend blog.