24-01-2018 Koppelen vliegduiven

Vandaag de vliegduiven gekoppeld, in totaal een 103 duiven. Twee oude duivinnen van het geboortejaar 2010 zijn verhuisd naar de ren van de jongen, dus niet gekoppeld. Ze mogen hun leven afmaken tussen de jonge duiven. Het betreffen twee duivinnen welke ik in 2010 als laatjes heb aangeschaft bij Johan Meulenkamp uit Rietmolen en die als jaarling pas mee zijn geweest met de vluchten. Ik heb heel veel te danken aan deze twee duivinnen want ze waren in de tijd dat ik nog fond duiven had en overschakelde naar de snelheid altijd mijn eersten op het hok. Ze hebben dan ook beiden veel prijs gevlogen. De “619” wist dit jaar nog 8 prijzen te winnen en ik had deze duivin zelfs nog een keer als eerste op het hok voor al haar hokgenoten. Waarom niet naar het kweekhok zult U denken, nou dat is simpel ze legt al jaren haast geen eitjes meer dus dat heeft niet veel zin. Mocht er toch nog een keer een eitje komen tussen de jongen dan zal ik die proberen over te leggen. Gelukkig zaten er meer duivinnen tussen de doffers dan ik verwacht had zodat het aantal duivinnen nu haast gelijk is als het aantal doffers. Ik laat ze vrij koppelen maar wel in 4 afgesloten afdelingen. Dit jaar voor het eerst want ik wil meer aandacht besteden aan de doffers zoals ik reeds eerder heb geschreven.

De jongen bij de kwekers groeien als kool en ze zien er prima uit, het staat mij goed aan. De eersten waren reeds uit de vakken gekropen dus het zal niet zo lang meer duren voordat ik ze kan spenen.

Maar nu eerst de grote schoonmaak, alles onder de roosters weghalen zowel in het hok als in de buiten rennen. Eerst maar eens beginnen met een lege afdeling en daarna per afdeling en dan de duiven opsluiten of tijdelijk even naar de buiten ren.