16-04-2023 Opvallende zaken.

Het NPO heeft op haar ledenvergadering afgesproken dat de eerste wedvlucht voor de punten start op 23 April aanstaande.

10 van de 11 afdelingen hadden een testvlucht of africhtingsvlucht die niet meetelde voor de punten.

Er was 1 afdeling die het afgelopen weekend hun eerste Vitesse vlucht op het programma hadden staan. Dat was afdeling 5 Zuid Holland. Jammer dat er 1 afdeling is die van het programma moest afwijken.

Maar ik zag in die afdeling een prachtige uitslag staan van Team Bosua die meteen een superuitslag maakten in het samenspel Drechtsteden. Kijkt u maar naar het onderstaande.

Team Bosua heeft 7 duiven bij de eerste 9 duiven zitten van in totaal 2600 duiven. Zeer knap.


Opvallend was ook dat in België de vluchten van de zondag waren uitgesteld naar de maandag. De Belgen hadden pech met het weer.

Op de bovenstaande site kunt u mooi de uitslagen volgen en alle lossingstijden. Beslist een aanrader voor diegene die het spel met de duiven in België wil volgen.


Ook was er een nieuwe gekleurde button geplaatst bij de voorlopige uitslagen van Compuclub.

De nieuwe blauwe button “Grootmeesters” met de NL vlag. Het is nieuw dat we dit nu meteen op de voorlopige uitslag kunnen zien. Grootmeesters is de uitslag in punten van alle duiven die je mee hebt, daarvan alle punten van je prijsduiven samen opgeteld en dan weer gedeeld door het aantal duiven die je mee hebt. Zo krijg je gemiddelde punten per ingezette duif. Het laat zien welke liefhebbers het beste gepresteerd hebben met hun duiven. De kleine liefhebber kan zo mooi opvallen en wordt niet ondergesneeuwd door de grote liefhebbers met hun grote aantallen.

Als je op de blauwe button klikt dan zie je het onderstaande.


Opvallend is hoeveel liefhebbers er met 150 oude duiven op de uitslagen stonden. In Nederland is een maximum van 150 duiven afgesproken die tellen voor de punten. Je mag er best meer inkorven maar alles boven de 150 stuks telt niet mee voor de uitslag. Nu heeft afdeling 10 en 11 een ander meldprogramma en voorlopige uitslag dan Compuclub. In afdeling 10 en 11 kunnen we dus mooi zien hoeveel duiven een grote liefhebber er werkelijk mee had. Onderstaand een mooi voorbeeld van Gerard Koopman.

Het zijn de meldingen van C & G Koopman die ik op verenigingsniveau heb uitgedraaid. Hij had er 283 mee. Je kunt ook mooi zien dat hij op de zondag 274 duiven geconstateerd had. We gaan dit jaar nog vast veel horen van Gerard Koopman.


Nog een opvallende zaak.