16-08-2021 Binnen komen.

Wat er zaterdag gebeurde met onze eerste duif van de wedvlucht, was voor mij ongekend. Ik heb nog niet eerder mee gemaakt dat de eerst aankomende duif zo lang bleef rond vliegen. Wel een keer dat een duivin in Neede niet op de klep lande maar op het pannen dak. Ze bleef een dertig seconden zitten en liep toen naar binnen. Zo verspeelde ze de 1ste plek in de vereniging.

Ik heb al eerder geschreven dat ik zelden in het hok een duif pak. Alleen als ze ingekorfd moeten worden. Voordeel van het niet pakken is dat ze redelijk tam zijn. Sabine voert ze buiten het vliegseizoen pinda,s uit de hand en ook mijn kleine afdelingen zorgen er voor dat ze niet angstig zijn en dat ik moet oppassen waar ik loop. Mochten er duiven naar een ander rengedeelte moeten worden gedreven dan doe ik dat altijd met mijn voeten, ze moeten weten dat ze bij mijn voeten weg moeten blijven. Bij mij zit alles op roosters en wil niet graag een duif op de tenen gaan staan. Bij de jongen is het echt oppassen waar je loopt.

Indien ik bezoek heb van duivenmelkers dan zal ik ook zelden een duif pakken. Voordeel is dat ik eigenlijk nooit problemen heb met het binnen lopen van mijn duiven.

In het voorjaar was ik in Hengevelde om mijn ouden 1 voor 1 los te laten toen Martin Dreierink langs kwam rijden en stopte. We moesten nog beginnen met het loslaten van de duiven en toen heeft hij al mijn ouden in de handen gehad.

We hadden de nestligger voorop van de duif welke John Vasterink vorig jaar heeft mee genomen op onze bon. Deze miste als jonge duif geen enkele keer bij John. Nu was het zijn zesde duif en staat op de 8ste plek van de vereniging uitslag. Ze komen uit de 13-199 x 18-626. Was dus geen slechte koppeling.

Lokkers heb ik nog nooit gebruikt. Maar nu met zoveel duiven mee zou het handig zijn om ervoor te zorgen dat het steeds groter wordende koppel duiven wat terug komt van de wedvlucht en rond blijft vliegen, eerder te laten landen door een lokker los te gooien. Feit is ook dat de duiven geen goede standen hadden, die moeten nog komen.

In Neede zaten de jongen in een grote open ren van 5 x 4 meter. Ik had toen minder tijd voor de duiven omdat ik een drukke baan had. Op de beurs in Houten zagen we voor het eerst King duiven. Ik heb daarna twee King duiven aangeschaft om bij de jongen in te doen zodat ze handtam zouden worden. Ik kan het iedereen aanbevelen, de King duiven aten uit de hand en de jongen doen zo mee. We hebben nog 1 bejaarde King duif, de andere zit bij Martin. Hij zit nog steeds bij de jongen in en is er heel lief voor. Nu zit hij vaak te flikflooien met de duivinnetjes onder de jongen. Ik moet hem wel elke dag apart voeren want hij pikt het voer op zijn gevoel op. Opzij kijken lukt hem wel maar recht vooruit niet meer. Ik kocht hem en toen was het een oude duif en heb hem nu al weer een jaartje of acht. Mocht hij er niet meer zijn dan koop ik geen nieuwe King duif meer, want Sabine heeft zijn plek om de jongen handtam te maken reeds ingenomen.

Mijn opa Kingduif tussen de jongen.

Ik zie wel eens filmpjes voorbij komen en dan roepen ze de duiven met scheidsrechter fluitjes naar binnen of uit de koppels. Lol, wat moeten de duiven die in de hokken zitten wel niet denken bij het horen van de fluitjes. Pffff ik zou er stapel gek van worden. Sommigen gebruiken het fluitje ondanks dat ze in een buurtje wonen, niet handig denk ik dan.

Gisteren stond Sabine voor het hok en zaten er weer een stuk of drie duiven op haar. Maar dat doen ze ook bij Maurice of bij mij. Ik vindt het mooi om te zien maar doe er bewust niet aan mee. Ik ben bang dat het mijn selectie procedure beinvloed als ik er te gek mee wordt.