17-08-2021 Ongeloof.

Zaterdagmiddag na 15 uur geen veer meer terug zien komen. Er zijn nog 6 jongen onderweg die allen nog nooit op dag 2 of later zijn terug gekomen.

Sterker nog ze kwamen mooi af met de africhtingen en van Kalkar. Ons eerste jong van Kalkar zit ook bij de bovenstaande 6 jongen. Ondertussen al tientallen keren op de klok gekeken of in het inloopdeel van het hok.

Hebben ze te weinig geleerd? Zijn ze te dom zodat ze veel te ver zijn doorgevlogen? Kunnen ze niet terug komen omdat de wind te hard waait en ze tegen de wind in terug moeten komen? Of heb ik een fout gemaakt?

Altijd als eerste bij jezelf te rade gaan en kijken wat ik eventueel verkeerd kan hebben gedaan. Van Kalkar kwamen de jongen zeer goed na.

Maar van Kalkar gingen ze met de krop vol voer de mand in. Ik voer mijn jongen om ongeveer 12 uur. Toen kregen ze 2 kilo op 72 jongen. Bestaande uit 17,5% vlieg, 17,5% dieet, 32,5% zuivering en 32,5% gerst. Omdat mijn jongen in zeer goede conditie zijn en al spelend in de lucht thuis komen had ik het nu veranderd in 2 kilo op 70 duiven maar dan 100% dieetvoer. Achterliggende gedachte is dat ze op tijd uit de koppels moeten komen met de wind in de rug. De jongen kwamen nog steeds zeer fris naar huis. Er zaten er maar 10 in de CC uitslag van de 65. Maar 2 minuten na de prijzen waren er reeds 7 jongen bij. Niet gek als je weet dat de achterhand veel prijzen heeft weg gekaapt door de harde ZW wind, en een groot deel bewezen oude duiven zijn die mee waren. Bij mij ook een 54 ouden.

Toch vraag ik mij af, hadden de 6 jongen die nog onderweg zijn te weinig reserves? Of denk ik nog teveel terug aan mijn tijd dat ik met fondduiven speelde en hou ik te weinig rekening dat dit snelheidsduiven zijn die de brandstof een keer op hebben.

Ik heb nog steeds het geloof dat er nog een paar van zullen nakomen. Soms heb je meer vragen in de duivensport dan antwoorden.

Net bericht gehad de 909 zit in Meppel in de tuin bij mensen, we gaan ervoor zorgen dat hij weer thuis komt.