17-04-2018 4e Africhting Tolkamer

Net precies alle jaarlingen (46 stuks en 1 thuis) in de mand gezet, het is nu maandag 16-4 en de klok geeft aan 20.23 uur. Eerst alle doffers naar het pak hok gedreven en toen de jaarlingen gepakt. Daarna de doffers naar de uiterste rechtse afdeling en de duivinnen naar het pak hok gedreven en ook daar de jaarlingen eruit gezocht. Daarna de duivinnen weer naar hun nachthok en nog een beetje afgevoerd. Toen de doffers weer op alle afdelingen gedaan (schuifdeur los zetten) en ook afgevoerd. 

Planning is morgenvroeg eerst de doffers een uur naar buiten van ongeveer een 8 tot 9 uur, dus een uur vroeger dan normaal. Even de doffers en duivinnen voeren en de doffers weer naar het pak hok waar ze de dag grotendeel zullen zitten. Voordeel is dan dat de jaarlingen bij elkaar kunnen zonder dat de oude doffers en duivinnen teveel gestoord worden.

Ik hoop dat ik ze om 10 uur kan lossen in Tolkamer en dit keer zullen we ze wederom 1 voor 1 lossen maar nu met de klok erbij en elke 75 seconden een duif los laten. Heb de vrouw gevraagd eten en drinken mee te nemen zodat we er meteen een mooie picknick van maken. 

Alles liep perfect zoals gepland we waren en om ongeveer 10 uur en om ongeveer 10.45 begonnen met het loslaten van de duiven in Tolkamer. Prachtig weer en lekker vooraf een broodje met gebakken ei gegeten en koffie gedronken. De eerste duiven staan op de klok om 11.19 uur, ze hadden de wind behoorlijk mee. Bij thuiskomst stonden er 33 op de klok maar er zaten er 34 in het hok. Denk dat ze nu wat geleerd hebben want ze zijn niet zoals anders veel tegelijk thuis gekomen. Wellicht volgende week nog maar een keer africhten, de eerste dagen kan niet want het wordt warm met een O of NO wind. Nu om 14 uur zijn er nog 10 jaarlingen onderweg en aan het leren. 

Onderstaand de gemaakte foto’s