14-04-2018 3e Africhting Halle

Planning was om vandaag de jaarlingen te lossen in Tolkamer als de vlucht duiven weer terug waren. Helaas zat de weer voorspelling er weer behoorlijk naast en werden de vluchtduiven pas om 12 uur gelost in Tienen. De 1e duif arriveerde om 14.09 uur en om 15.22 uur kwam nummer 39 van de 40. Hierna de vier mandjes in de auto gepakt (duiven gisteren avond 23 uur reeds in de mand gezet)en naar Halle gereden. Ondertussen was de lucht mooi open gebroken en kwam het zonnetje er steeds meer bij. Mijn tweede klok op training gezet zodat ik kan zien hoeveel er terug waren.

Bij Halle de jaarlingen (46 stuks) en 2  oude doffers welke zondag arriveerden van de afgelopen vlucht 1 voor 1 gelost maar wel snel achter elkaar. Helaas hadden we niet meer tijd want had ze heel graag op een grotere afstand willen hebben maar aangezien ik reeds om 17.30 uur met de klok naar Lochem moest was dat niet haalbaar. 

Bij thuiskomst stonden er reeds 47 op de klok van de 48 en ben daar best tevreden over. Achteraf bleek dat nummer 48 zich reeds in het hok bevond en dus de antenne niet geraakt heeft. (kan als ze met veel tegelijk op de klep komen) Nu nog een keer naar Tolkamer toe africhten en ze kunnen met de container mee. Wellicht dinsdag.