18-07-2021 Les 1 Jongen africhting Ziekenhuis 1 km.

Gisterenavond al mijn jongen in de mandjes gezet voor hun eerste africhting. De regel is dat jonge duiven 100 dagen oud moeten zijn om ze te kunnen africhten. Onderstaand een mooi overzicht welke Sabine heeft gemaakt van de leeftijd in dagen van onze jongen.

De leeftijd in dagen van onze jongen. De niet gekleurde jongen komen van de vliegduiven en ik ben minder nauwkeurig met het noteren wanneer het jong is geboren, vandaar dat daar het aantal dagen niet is ingevuld maar het zal tussen de 152 en 161 dagen in zitten.

Om 10.15 uur heb ik samen met de jongen Sabine opgehaald en zijn we gereden naar de losplaats. Achter het ziekenhuis van Hengelo richting Delden, is een prachtige visvijver te vinden, gelegen aan het spoor waarop de boemeltrein van Hengelo naar Delden en verder richting Zutphen rijd. Tevens is er een mooie picknick bank aanwezig waar we mooi gebruik van kunnen maken om elke jonge duif welke we loslaten af te vinken op de lijst van jongen die ik uitgeprint heb. Zo kunnen we mooi zien welke twee jongen er zijn weg gebleven bij het loslaten van de jongen bij huis. Op de lijst staan nog 88 jongen maar we hebben er maar 86 bij ons.

Deze meneer hebben we ingehuurd om ervoor te zorgen dat na al het regenwater wat er de afgelopen week gevallen is, er nu weer een periode komt met mooi weer.

Het was prachtig weer, een mooie blauwe lucht met een aantal mooie opkomende witte wolkjes en een Noorden windje die lekkere verkoeling bracht. Op de losplaats hebben we de mandjes uitgestald en rustig even gewacht om de eersten los te laten. Daarna de jongen 1 voor 1 los gelaten maar wel snel achter elkaar. Toen we om 11.30 uur bij huis kwamen zaten er een mooie aantal jongen in bad te baderen. Als ik de jongen of ouden los heb, dan staat er met mooi weer altijd wel een bak gevuld met water voor het hok zodat ze daar gaan drinken en niet op de platte daken. Dat helpt goed en ze weten het al precies. Bij binnenkomst nadat ze door de dringers zijn gegaan staat er altijd een gevulde waterbak met vers water op ze te wachten. Als de wedstrijdvluchten beginnen dan zet ik geen waterbak meer voor het hok zodat ze binnen in het hok gaan drinken. Om 12 uur moesten er nog een viertal jongen komen, maar gezien het mooie weer mag dat geen probleem zijn. Onderstaand wat mooie foto,s welke Sabine gemaakt heeft.

De losplaats, lekker in het zonnetje met een picknick bank aan het water.
De mooie natuur en tevens een vis stek.
Nog even wachten voordat de eersten los gaan.
Daar gaat er 1.
De trein komt voorbij.
Exact 1 kilometer aan de linker zijde staat het duiven hok.
Lol, soms kan een duif ook net op een UFO lijken.