14-07-2021 Prijs percentage vliegduiven en update jongen.

De laatste snelheidsvlucht voor de ouden zit er al weer een halve week op. Tijd om even te kijken hoe onze vliegduiven presteerden. Eerst even de Midfond standen in de CC. Ik ben met mijn duiven 11e onaangewezen Midfond geworden in de CC en 6e aangewezen Midfond in de CC. Aangezien alleen de oude doffers geselecteerd waren maar niet de oude duivinnen en jaarlingen, zijn we daar dik tevreden mee. Zoals ik reeds eerder schreef zit er nog veel progressie in en verheug ik mij al op volgend jaar ondanks het feit dat we nu nog eerst de Natour vluchten gaan spelen met de jonge duiven en al onze oude duiven.

Onderstaand de tussenstand van onze doffers welke nog aanwezig zijn met hun prijs percentage.

De 20-592 staat nog op de lijst maar is helaas nog onderweg van de laatste vlucht.

Zes doffers voldoen op dit moment aan de eis van 50% prijs vliegen. De resterende vier hebben nog wat op te halen om aan de eis te voldoen. Tevens zijn de 17 doffers waar we dit jaar nog niet mee hebben gevlogen gekoppeld en die gaan mee met de 5 Natour vluchten.

Onderstaand de tussenstand van onze duivinnen welke nog aanwezig zijn met hun prijs percentage.

De 20-543 kwam gewond weer van de 1ste africhting en gaat mee naar de Natour vluchten. De 20-548 was onze 1ste duif op de laatste vlucht en won dus de 1ste in onze sterke vereniging en de 2de in de CC. Ze zal op de laatste 5 Natour vluchten niet mogen missen om aan de eis van 50% prijs te kunnen voldoen.

Bij de duivinnen voldoen er 16 aan de eis van 50 procent prijs vliegen en 11 duivinnen moeten nog aan de bak op de Natour vluchten om ook de eis te halen. De kleuren geven aan uit welk kweekkoppel de duiven komen. Dus de twee beste jaarlingen (paars) bij de duivinnen komen uit hetzelfde kweekkoppel en zijn zussen van elkaar.

UPDATE JONGEN:

Na de coli/adeno zijn we nu al weer weken aan het werk om de jongen zover te krijgen dat ik kan gaan africhten.

Voor diegene welke het coli/adeno verhaal gemist hebben, zie de onderstaande artikelen.

Vanaf vorige week worden de jongen niet alleen verplicht buiten gezet van 10 uur smorgens tot een uur of 12, maar ook minimaal 2x de lucht in gejaagd zodat ze gaan vliegen en hun conditie beter wordt. Als ik de jongen los laat zijn er altijd wel minimaal een stuk of 15 tot wel een 30 jongen die meteen gaan vliegen en ook maximaal een uur uit het zicht zijn. Prima die zijn zo ver dat ik ze kan gaan africhten. Probleem is echter dat de groep wisselt van samenstelling en dat de overige jongen dat nog niet doen. Ik heb even overwogen om te beginnen met het africhten van de 1ste en 2e ronde jongen, maar gezien het weer en de enorme verliezen onder de jongen op verschillende hokken die ze met de africhtingsvluchten mee deden, daar maar gauw van af gezien. Ik ben een mooie ploeg vliegduiven aan het opbouwen en ben dan ook uiterst voorzichtig met mijn jongen want dat worden je toekomstige vliegduiven. Mijn jongen van 2019 zijn in hun geboorte jaar twee Natour vluchten mee geweest. Mijn jongen van 2020 zijn drie tot vier Natour vluchten mee geweest en hebben ook allen 1 africhting met de container naar Kalkar gehad. Wat ik er mee wil zeggen is dat het zo ook kan. Maar om even terug te komen op mijn jongen van dit jaar, elke dag zie ik vooruit gang in het vliegen. Meestal zit ik wel op het platte dak of aan tafel om op de jongen te letten. Vandaag gingen er veel spontaan aan het vliegen bij het loslaten van de jongen. Ik heb ze nog niet waar ik ze hebben wil, maar dat komt vast goed. Ik wil graag hebben dat ze minimaal een uur vliegen en met zijn allen gaan weg trekken. Wel heb ik samen met Jan ook het gaas van het rengedeelte van afdeling 3 dicht gemaakt met polycarbonaat plaat, speciaal om tocht te voorkomen. Extra voordeel is dat het een stuk warmer wordt in dat gedeelte. Afdeling 4 waar de jongen in verblijven was reeds dicht gemaakt. Morgen maken we ook het gaas gedeelte bij afdeling 2 dicht zodat ik dat deel eventueel bij het jongen hok kan aantrekken.

Het dicht gemaakte gedeelte van afdeling 4.(middenstuk)
Het binnen aanzicht. Oude foto toen de jongen nog klein waren van de 3e ronde.

Vandaag nog 1 jong een ornipil opgestoken omdat de neppen smerig waren. Hopenlijk heb ik het tochtprobleem hiermee verholpen. Tevens gaan de jongen nu ook op het medicatie programma van de ouden over. Zondags BS over het voer en vrijdags WN en dat wekelijks tot aan het einde van de vluchten. Ik wil graag beginnen met het africhten van de jongen, vooral de eerste drie africhtingen (1km, 2,2km en 5,9km) omdat die vlak bij huis plaats vinden, maar het weer is er niet naar. Voor volgende week worden er weer zomerse temperaturen voorspeld dus gaan we weer van het ene uiterste (veel regen) naar het andere uiterste (warm weer) toe. Ook dat is een leermoment in de duivensport, geduldig zijn en pak je kans op het moment dat het wel kan.

Nog een viertal weken te gaan voordat de eerste africhtingsvlucht vanuit Kalkar plaats vindt. Maar het is geen must dat ze hierop mee moeten, als de jongen goed in orde en opgeleid zijn durf ik ze ook best ineens op een vlucht van een 100 tot 200 kilometer te zetten.