18-07-2023 Afr. Jonge duivinnen Ruurlo 29 km.

We hadden nog 16 jonge duivinnen thuis zitten die niet mee zijn geweest naar Beek en Donk. Volgens planning om deze jonge duivinnen deze week nog 2 keer te gaan africhten, heb ik de jonge duivinnen op de maandagavond in de mandjes gepakt. Helaas was er 1 jonge duivin niet terug van de training, zodat de 993 niet mee kon. Ondertussen nu op de dinsdag in de namiddag is ze weer gearriveerd op het hok.

Ik heb de jonge duivinnen naar Ruurlo gebracht en daar vanaf 8.10 uur elke minuut 1 jonge duif losgelaten.

Bij thuiskomst meteen gekeken hoeveel jongen er terug waren. Dat viel best tegen want er was geen enkele jonge duif sneller thuis dan hun baas.

Onderstaand de lijst met de aankomsttijden met daarop ook de vliegtijd hoelang ze nodig hebben gehad om weer thuis over de antenne te komen.

Helaas heeft geen enkele jonge duif de afstand van 29 kilometer vliegen binnen het uur kunnen voltooien. Er is dus nog veel werk te verrichten om de jonge duiven voor mij thuis te laten komen. Het lijkt er nog niet op dat wij zaterdag wat van deze duivinnen mooi op tijd kunnen klokken, maar met postduiven weet je het nooit. In ieder geval hebben ze weer wat geleerd.

De 23-984 was om 18.42.16 terug.

Aansluitend op de africhting kwam de dierenarts om onze 32 late jongen van hun tweede vaccinatie tegen o.a. Adeno te voorzien. Met hem hebben we een zeer interessant gesprek gehad over de oorzaken van de verliezen bij de jonge duiven. Maar dat vertel ik u in een aparte blog.