18-08-2019 Gorinchem 136km.

De duiven konden pas op de zondagmiddag gelost worden om 14.45 uur in Gorinchem. Achteraf helaas ruim een half uur te vroeg omdat de duiven moesten komen net nadat de regen was weg getrokken. Pas een half uur later zou de lucht zich breken waardoor de duiven hun weg naar het hok weer konden vinden. De liefhebbers op de langste afstanden welke wonen aan de oostkant zullen daar het meeste last van hebben gehad.

De lossingscommissie had van te voren reeds aangegeven om het concour voor het afgelopen weekend te cancellen omdat de weersverwachting ronduit slecht was. De losplaats Duffel (203km) werd onderweg al ingekort naar Tilburg (138km). Op de zondag morgen zijn ze echter gaan rijden met de duiven naar Vuren, toen naar de Meern en van daaruit naar Gorinchem. Ik vraag mij wel weer af wie de lossingverantwoordelijk is geweest want in onze afdeling zitten daar personen in die in het noorden van onze afdeling wonen, maar ook personen welke op de kortste afstand wonen. Kan mij niet voorstellen dat de lossingsverantwoordelijke welke in het noorden van de afdeling woont de duiven te vroeg zou lossen omdat ze dan in de regen thuis moesten geraken terwijl de zuiderlijke helft mooi weer heeft. Andersom is het echter goed mogelijk dat de zuiderlijke wonende lossingsversntwoordelijke wel vroeg lost waardoor hij te weinig rekening houdt met de liefhebbers met de grotere afstanden. Helaas heb ik er wederom geen goed gevoel bij.

De eerste en tweede plek werden gewonnen door John Vasterink van in totaal een 201 duiven. Veel liefhebbers waaronder ikzelf hadden niet mee in verband met de slechte weers voorspellingen of minder duiven ingezet. Ondanks dat de duiven het eerste halfuur in slecht weer thuis moesten komen kwamen ze nadien toen de bewolking los trok goed thuis. Wat wel op viel was dat de duiven nog veel voer in de krop hadden waardoor de liefhebber waar ik aan het oppassen was zijn jongen slecht naar binnen kon krijgen.

In de CC winnen de eerste twee duiven van John Vasterink een 5 en 6 plaats van 1752 duiven.

John Vasterink van harte proficiat met deze mooie overwinning.

Hierbij de uitslag:

https://www.compuclub.nu/uitslag/veruitslag.php?vluchtcode=N33&vereniging=0662&actie=4940N33&pointer=3f7941b534200e286ab9edd30291a0de&afd=4900