18-09-2023 Natour Kampioenschappen CC4.

Compuclub heeft de laatste natourvlucht vanuit Dizy le Gros uitgerekend en dan kun je ook bij de kampioenschappen de nieuwe standen zien van de CC4.

Onderstaand de plaatsen waar Willemsen&Sabine staan:

 • 4 Onaangewezen Natour.
 • 5 Aangewezen Natour.
 • 6 Duifkampioen met de 19-465.
 • 7 Hokgemiddelde Natour.

Daar zijn we best tevreden mee, ook vanwege het feit dat wij altijd al onze duiven zetten voor de uitslag en niet bijvoorbeeld de beste 20 duiven of alleen de oude duiven en de jonge duiven niet.

Ik ben er zelf voorstander van dat alle ingekorfde duiven voor de vereniging moeten tellen en niet maar een deel daarvan.

Dan onze “Special” duivin, ze won vorig jaar op haar eentje veel duifkampioenschappen bij elkaar. Ik heb het al eerder geschreven we zijn bevoorrecht om deze duivin op ons hok te mogen hebben.

Halverwege het eerste helft van het seizoen presteerde ze weer goed, maar op 4 Juni kwam ze gewond weer van Nanteuil.

Ik durfde haar daarna niet meer te spelen want we mogen van geluk spreken dat ze in staat was om terug te keren.

We hebben haar weer mee gedaan naar de laatste africhtingsvlucht voor de natour naar Kalkar. Ze zag er zo strak en mooi uit en trainde zeer goed bij huis waardoor ik het weer aandurfde.

Ze pakte de draad weer op en voor de laatste vlucht stond ze op de 2de plek bij de tussenstanden van de duifkampioenschappen op de natourvluchten in de CC4. “Special” had op de laatste vlucht geen goede stand meer, een groot jong, waardoor ik haar niet meer heb gespeeld.

Nog wel een leuke bijkomstigheid, de doffer 19-465 die nu 6 duifkampioen is geworden van de Natourvluchten is haar partner.

Bij de andere disciplines staan we op de onderstaande plaatsen in de CC4.

 • 12 Onaangewezen Vitesse.
 • 17 Aangewezen Vitesse.
 • 16 Hokgemiddelde Vitesse.
 • 11 Onaangewezen Midfond.
 • 14 Aangewezen Midfond.
 • 10 Hokgemiddelde Midfond.
 • 19 Onaangewezen Snelheid.
 • 14 Aangewezen Snelheid.

We hebben 5x een eerste plaats behaald in de vereniging. Helaas ook 2 duiven verspeeld van 2019 waarvan 1 zeer goede duivin de 19-441. In de beginjaren was ze altijd een vaste waarde voor onze vliegploeg. Gelukkig hebben we haar twee zusjes de 19-442 en “Maxi” nog.

In 2024 is de planning dat wij met een veel grotere ploeg duiven gaan spelen (ook de doffers) en onze jonge duiven niet meer gaan verduisteren. De kampioenschappen zijn dan maar bijzaak, het genieten van de aankomsten en het pakken van mooie vroege duiven heeft dan meer prioriteit.

Nu krijgen al onze duiven een geelkuur van 5 dagen. (BS) Na een week zonder medicatie een 14 daagse kuur voor paratyfus. (Parastop) Als de duiven door de rui zijn dan krijgen ze nog een wormkuur zodat ik zeker weet dat ze schoon zijn en aan het nieuwe seizoen kunnen beginnen.

Gelukkig hebben we nog 24 vroege jongen overgehouden waarvan 20 jongen goed bevlogen zijn en nog 17 late jongen die eigenlijk te weinig vluchten hebben gehad en in het voorjaar extra aandacht nodig hebben met extra africhtingsvluchten. In 2024 kan ik dan eindelijks voor het eerst met een complete vliegploeg duivinnen (48 stuks) aan de start verschijnen. Het heeft dan 5 jaar geduurd voordat de duivinnenploeg compleet is.