19-07-2019 Africhting Bentelo (2)

Het was vanmorgen vroeg om 7.45 prachtig weer zodat de keus al snel gemaakt was om wederom alle jongen van de eerste ronde in de mandjes te pakken. In totaal een 45 stuks in 3 mandjes.

Gisterenavond getwijfeld om de jongen reeds te pakken maar de vooruitzichten waren dat het tot een 10 uur mistig/damperig zou zijn i.v.m de regen van gisterenavond en nacht. Dat de vooruitzichten van het weer vaak niet kloppen bewees zich maar eens weer.

Voor Bentelo linksaf de weg op naar Beckum en dan na een kilometer rechtsaf een verharde doodlopende straat in en daar mooi in een weiland de jongen 1 voor 1 losgelaten maar wel redelijk snel achter elkaar zodat de meesten met kleine groepjes van 2 en 3 duiven naar huis konden vliegen.

Bij thuiskomst zaten er al een stuk of 14 in het hok en er vloog een koppel rond van een dikke 20 duiven. Na binnenkomst geteld en de groep was weer compleet.

Mijn jongen zijn wat aan de zware kant zodat ik met het voeren hier rekening mee moet houden. Aanstaande weekend alle jongen in de mandjes zetten zodat we ze de chipring om kunnen doen en tevens weer kunnen druppelen voor de luis. De jongen van de tweede ronde wellicht in de mandjes laten zitten zodat ze hier aan wennen en leren drinken in de mandjes. Dus nog volop werk aan de winkel.

Prachtige hollandse lucht met blauwe plekken en 21 graden.
We konden er weer prachtig bij zitten om ze 1 voor 1 te lossen. Voordeel is minder gewonden en ze leren meer. Kost even wat meer tijd maar van het 1 voor 1 loslaten kan ik meer genieten dan per mandje loslaten of alles tegelijk. Extra voordeel is dat ik de duiven zelden pak in het hok en nu mooi kan aanvoelen en bekijken hoe ze er voor staan.