19-10-2022 Meer dan duiven alleen.

Ik had twee duivenboeken meegenomen om in de vakantie te lezen. Het waren twee boeken van de schrijver Antoon Malfait. Ik kende beide duivenboeken niet en ze komen uit de prive collectie van Hans Breukers. Hans spaart duivenboeken en hij heeft al een mooie collectie opgebouwd. De boeken waren interessant en zeer leerzaam door de verschillende reportages welke er in staan. Heeft u zelf nog wat boeken over of weet u iemand die nog duivenboeken heeft liggen, denk dan even aan Hans Breukers. Je kunt hem bijna geen groter plezier doen dan hem een paar duivenboeken te geven.

Na onze overnachting vlakbij Bordeaux, zijn we door gereden naar het kustplaatsje Granville in Frankrijk.

Granville kent een lange geschiedenis als vissersdorpje en stond vroeger zelfs bekend als piratenstadje. Het was vroeger een belangrijke haven voor kabeljauwvissers en groeide uit tot een populair kuuroord aan de Atlantische kust. Vanaf het einde van de 19de eeuw veranderde Granville in een zeer gewaardeerde badstad in Normandië. Het is er heerlijk vertoeven in deze typische ambiance die slechts terug te vinden is in havens maar met een elegante toets, door stedelingen die hier op vakantie zijn meegebracht.

Maar op zowel Dini als mijn verlanglijstje stond nog een bezoek aan het Dior Museum geschreven. Het bekende merk Dior mode & beauty is groot gemaakt door Christian Dior de mode ontwerper.

Dini haar hobby is het ontwerpen en maken van eigen kleding. Maar ook quilten en handwerken doet ze graag. De ruimte bij ons zwembad waar vroeger de douches waren en de omkleedruimte is nu haar hobbyruimte. Er staan veel tafels en er is behoorlijk wat bergruimte voor al haar lapjes/garen en naaimachines of quiltmachines. Maar ik mag zelf ook graag kijken naar de verschillende mode shows.

Zelf ben ik begonnen als administratief medewerker en heb mij opgewerkt tot boekhouder, hoofd administratie en adjunct direkteur van een onderneming met net geen 100 personeelsleden. Daarna nog een controller functie gehad. Maar als ik het over kon doen dan zou ik het op een andere boeg gooien en een eigen kledingzaak beginnen. Geen kledingzaak zoals je er veel ziet maar een superstore met alleen dames kleding. Beslist niet het Dior assortiment maar de kleding welke voor elke vrouw betaalbaar is. Er worden dan speciale busreizen georganiseerd vanuit het gehele land om bij mijn zaak de kleding te kunnen aanschaffen. Een groot restaurant is dan ook onderdeel van het plan. Het belangrijkste, een goede inkoop. Als ik nu naar de kledingmarkt kijk dan zie ik nog steeds goede kansen op die markt. Maar helaas ik heb de leeftijd er niet meer voor om zoiets op te zetten. Wel jammer want mijn plan zie je zelden. Nu worden er busreizen georganiseerd naar Duitsland waar het concept wel aanwezig is.

Ik heb wel geleerd dat als je rijk wilt worden dat je dat dan met een eigen zaak beter kunt doen dan in loondienst te blijven werken. In mijn laatste functie verkocht het bedrijf vele campers. Vaak voor meer dan 100.000 euro. Ik was altijd benieuwd hoe de kopers aan hun geld kwamen. Nou ongeveer tussen de 60% en 80% had een eigen zaak of had die verkocht. Daarnaast nog een enkele geldwinnaar of mensen met oud geld. (Erfenis) De mensen in loondienst kochten de goedkopere en tweede hands campers.

Nu even terug naar de tentoonstelling van de kledingontwerpen en hoeden van Dior. Deze was prachtig om te aanschouwen. Maar ook Christian Dior is klein begonnen, eerst in loondienst en daarna gestart met zijn eigen modehuis.

Eén van de kledingontwerpen van Dior.

Lol, ik heb een bieding uitgebracht op een faillisementspartij van een kledingzaak. Behalve een partij kleding zitten er ook nog schoenen en laarzen bij. Alles nieuw en niet gebruikt. Mocht ik de hoogste bieder zijn dan gaan we de partij ophalen en maak er samen met Jan een mooi daguitje van. Bij thuiskomst mogen Dini en Greetje eerst uitzoeken wat ze zelf willen hebben. Daarna kunnen de schoondochters en ons kleinkind nog kijken of er wat voor hun tussen hangt. De rest moet ik dan maar zien te verpatsen. Mogelijkheden te over. Ik beleef er nu al veel voorpret aan, en oh ja het hoeft niet veel meer te kosten dan het aanschaffen van een goede vliegduif.

De laatste foto op mijn voorgaande blog is een beroemde hoed welke ook ontworpen is door Christian Dior.

De volgende blog zal weer gaan over postduiven. Maar soms is het ook heel leuk om even wat anders te doen.