20-05-2023 Chalons en Champagne 405 km. 2e in de vereniging en 80% prijs + Tienen 204 km.

Donderdagavond hebben we 10 duivinnen mee gedaan naar Chalons en Champagne. Aangezien de windvoorspelling weer Noordoost is naar wellicht draaiende in de loop van de zaterdag naar Oost, betekent dit kopwind en 6 uur vliegen. Voor de kopduiven een kwartier minder verwacht ik. Dat moeten gezonde duiven makkelijk aankunnen. Maar de wind blijft vanuit het Noordoosten of Noorden waaien is de verwachting voor de aankomende weken. Aangezien er voor de volgende week een eendaagse fondvlucht gepland staat van 549 kilometer hebben we nu wat oude duiven niet mee gedaan, deze mogen naar de africhting vanuit Tienen zodat deze duivinnen wat reserves opbouwen voor de week erop. Ook de jaarlingen en 2 jarigen gaan naar Tienen. De vorm is er nog niet bij de duivinnen en voor de aanstaande week zijn er hogere temperaturen voorspeld waardoor de vorm zich meer zal moeten tonen. Elk jaar speel ik de jongere duiven wel 1x naar Tienen op een kortere afstand en dat bevalt mij goed. Meestal betaald dat zich later wel uit in goede prestaties.

In de vereniging waren er door 13 liefhebbers 226 duiven ingezet. In de CC waren er door 106 liefhebbers 1.717 duiven ingezet. In de afdeling waren er een dikke 4.500 duiven minder mee dan de afgelopen week. Veel duiven daarvan zullen mee gaan naar Tienen.

In Lochem bij mijn oude vereniging hebben we 26 duivinnen ingekorfd voor de africhting vanuit Tienen. Veel bekenden gezien, helaas waren de gehaktballen niet warm. Maar ik ga zeker dit jaar nog een warme gehaktbal veroberen bij PV Pax Snelpost.

De duiven waren rond de middag al in Chalons en werden vanmiddag gevoerd. Zoals je ziet willen ze nog best vreten.

Op de vrijdagavond zijn er maar liefst 898 duiven ingekorfd voor Tienen in het NIC Lochem.

Het was prachtig oppassen met een Noordoosten wind met windkracht 4 en draaiende naar Oostnoordoost 4.

Tienen is gelost om 8 uur vanmorgen en wij kregen de duivinnen traag naar huis. Als ik naar de tijden in Lochem kijk dan zit ik al een kwartier te laat. Onderstaand onze eerste geklokte duiven.

De complete lijst. Nog 1 lege plek, een herintreder.

Helaas 1 gewonde (licht) duivin terug gekregen.

Van Chalons en Champagne, gelost om 7.30 uur, hadden we een mooie vroege duif. Dit jaar hebben we nog niet zo vroeg gedraaid in de CC. We hebben nu de 15 melding in de CC en 4 van onze duivinnen staan op de meldlijst bij de eerste 100. De getekende duif voorop en binnen het uur 8 duiven terug van de 10 ingezette duiven. Dat stemt ons tevreden.

Onderstaand de plekken van onze duiven op de verenigingsuitslag.

In de vereniging zit Gerrit Ophuis ons voor. Gerrit Ophuis van harte proficiat met de overwinning op Chalons en Champagne.

Dan nu de plekken van onze duiven op de CC uitslag. Hier maar liefst 8 prijsduiven van de 10 gezette duiven.

In Noord ook ruim 8 duiven in de prijzen. Het kan veel slechter.

Ook in de afdeling 8 prijsduiven.

We gaan de vrouwtjes weer verwennen en gereed maken voor de eendaagse vlucht vanuit Sermaises 549km en een Vitessevlucht vanuit Mettet 267km? De meeste duivinnen gaan op de Vitesse en maar maximaal 7 naar de eendaagse fondvlucht.

Arnold Paalman die een geweldige uitslag maakte op Chalons, hij had al 12 duiven voor mijn eerste duif, heeft mij verteld hoe ik mijn duivinnen moet verwennen. Eens kijken of de vorm wil komen met het warme weer wat er aan komt.