20-06-2020 Dizy le Gros 352km.

We hebben op de donderdag avond een 20 duiven ingekorfd voor de wedvlucht vanuit Dizy le Gros. Van de 20 duiven zijn er 16 vrouw en 4 man. Er zitten nog 3 vrouwtjes thuis, Maxi en de twee vrouwtjes welke op zondag zijn terug gekomen van de voorgaande vlucht van zaterdag. Tevens zitten er 16 doffers thuis welke de vrouwtjes bij thuiskomst mogen ontvangen.

Op de vrijdag avond is onze laatste duivin van de vlucht van voorgaande week weer terug gekomen zodat het aantal thuis zittende duiven is opgelopen naar 20.

De duiven zijn gelost om 8.15 uur nadat het oorspronkelijke lossingsuur van 8 uur moest worden uitgesteld vanwege het feit dat het tegen zat met het weer. Wel gek dat het dan een kwartier later wel ineens kan, zal later met belangstelling het vlucht verslag van de lossingscommissie en de concour leider gaan lezen. Nu was het een lastig vluchtje met wederom een concoursduur welke veel te lang duurde. (35 minuten) Normaal zou deze vlucht met westen wind ongeveer een 10/15 minuten mogen open staan.

In de vereniging waren 385 duiven ingekorfd door een 19 tal liefhebbers. De 1ste prijs in de vereniging ging naar H. Klein Nijenhuis, van harte proficiat met deze overwinning. Met het inkorven vertelde H. Klein Nijenhuis ons dat hij op de zaterdagmorgen om 11.15 uur bij de keuring arts moest zijn. Oei dat kon nog wel eens een lastige tijd zijn omdat dan wellicht de duiven terug moeten komen en een liefhebber ziet natuurlijk het liefste wel zijn eigen duiven terug komen van de vlucht. De arts zat er alleen op de zaterdag dus de afspraak verzetten was niet echt een optie. H. Klein Nijenhuis was vanochtend reeds mooi op tijd bij de keuring arts en was meteen aan de beurt. Heb hem gevraagd hoe het ging, onderstaand zijn verhaal:

H. Klein Nijenhuis komt op de medische keuring en wil graag afgekeurd worden. Hij komt bij de vrouwlijke keuringsarts en moet zich uitkleden. “Beroep?” vraagt de arts. “Voorzitter” “Wat zijn je gebreken?” vraagt de arts. “Mijn koplampen werken niet,” zegt hij. “Hoe bedoel je?” vraagt de arts. “Ik bedoel: ik heb slechte ogen.” “We zullen eens zien,” zegt de arts en loopt naar de kaart met de kleine en grote letters. De arts wijst op kleine letters: “Kun je dit lezen?” “Nee, sorry,” zegt H. Klein Nijenhuis. De arts wijst op grotere letters: “Kun je dit dan lezen?” “Nee, sorry,” zegt hij. De arts wijst op de allergrootste letters: “Kun je dit dan lezen?” “Absoluut niet,” zegt H. Klein Nijenhuis. “Dat is inderdaad niet zo best,” zegt de arts, “maar ik heb nog een tweede test.” Nu kleed de arts zich spiernaakte uit en gaat voor het bord staan. “Zie je wat?” zegt de arts. “Niets,” zegt H. Klein Nijenhuis. “Nou,” zegt de arts, “misschien werken je koplampen niet, je richtingaanwijzer doet het wel.”

GOED GEKEURD

Gelukkig was hij ruim op tijd weer in huis om zijn eigen duiven te zien komen.

H. Klein Nijenhuis bezig met het vullen van de waterbakjes.

Toen de voorgaande voorzitter het stokje wou over geven was er op dat moment niemand die het stokje wilde overpakken. H. Klein Nijenhuis heeft zich toen beschikbaar gesteld als interim voorzitter en is dat gelukkig nog steeds. Hij doet dus een hoop voor de vereniging en voor onze mooie sport.

Martin Dreierink mailde mij een prachtige foto van onze penningmeester Wim Meddeler die ook prachtig en veel werk verzet voor onze vereniging. Daarnaast maakt hij ook veelal de wedvlucht uitslagen en is vaak bezig met de computer. Vanmorgen vroeg was hij al om goed 8.30 uur bij Martin Dreierink op bezoek.

Wim Meddeler lekker in het zonnetje en toen gingen zijn oogjes dicht en heeft Martin deze foto gemaakt. Dat is nou ook het mooie aan duivensport.

UITSLAG:

Vereniging 385 duiven: 27, 28, 41, 45, 76, 80 en 96. (20/7)

CC4 2.582 duiven: 324, 325, 428, 450 en 637. (20/5)

Noord 12.591 duiven: 1232, 1235, 1706, 1801, 2656 en 2768. (20/6)

Afdeling 19.711 duiven: 1780, 1784, 2468, 2615, 3829, 3992 en 4582. (20/7)