21-11-2020 Van Overnacht- naar Snelheid-duiven. (2)

2012  Heb ik 4 jonge duiven gekocht op duivennet (veilingsite) van Alfred Strijker uit Nieuw-Dordrecht. Hij viel toen op met zijn duiven door de mooie NPO overwinningen en vroege NPO duiven. Hij was de man die Gerard Koopman af en toe kon verslaan. We hebben de duiven bij hem opgehaald uit zijn beste duiven welke ik vooraf had uitgezocht via het internet en ik moest op 5 euro na 1000 euro betalen. Een jaar later zou Alfred Strijker gepakt worden voor het frauderen met zijn duiven en voor 2 jaar geschorst worden. Balen als een stekker maar gelukkig wel de duiven van hem een kans gegeven om zich te bewijzen. Maar de 12-164 duivin zou zich ontpoppen als een geweldige kweek duivin. Ze is de moeder van mijn 14-136 welke 1ste vitesse duif in de kring in 2017 zou worden. Daarnaast zitten er nog drie zeer goede zonen van haar op het kweekhok. Eind goed al goed zullen we maar zeggen.

2012 4 jongen gekocht bij B. Pieper uit Borculo. Op dat moment was het mij nog niet bekend dat we van de 4 aangekochte duiven in 2011 er 2 super duiven bij zouden zitten, dat kwam in de jaren daarop steeds meer in beeld. Maar helaas was dit geen schot in de roos en 1 van de 4 jongen is gestorven aan coli en de rest in tegenstelling tot de eerste 4 jongen van 2011 nu geprobeerd om er als jonge duif mee te vliegen. Dat was geen succes, achteraf was het wellicht beter geweest om ze vast te houden voor de kweek.

Ben Pieper speelt al decennia lang aan de absolute top – ook op nationaal vlak. In 2007 vloog zijn toen jaarling doffer, liefst 5 eerste prijzen in groot verband en was daarmee 1e Asduif Nationaal WHZB. Nooit heeft een duif in deze bijna 60-jarige historie van deze competitie zoveel eerste prijzen gewonnen in een seizoen en derhalve werd deze duif naar de gebroeders Herbots getransfereerd. In 2011 kweekte Ben nóg een 1e asduif Nationaal WHZB. Dit maal op de halve fond. Op de foto kunt U zien dat deze duif gekocht is door Koopman.

2012  2 late jongen van Dijkstra uit Beckum gekocht via een veilingsite. Ik heb er twee jaar lang uit gekweekt maar helaas heeft mij dat niet verder gebracht in de duivensport.

Herman Dijkstra

2012  9 jongen geruild met Paul Fleming uit Lochem. Paul was zeer goed bevriend met B Camphuis en had een hok vol zitten met zijn soort. Eddie Fleming de zoon van Paul wilde graag fond duiven hebben en zodoende hebben we een 9 tal jongen geruild. Ben er zeer goed mee geslaagd. De 12-102 zit nu bij Sabine en ze heet nu Dot. Er zitten 4 jongen van haar op het vlieghok.  Ook zitten er nog 2 kwekers uit de 12-100 van Paul in het kweekhok. Ook uit de 12-103 zit er nog een duivin van in het kweekhok. Al met al een goed resultaat.

De 12-102

2012  4 jongen van Jeroen Blok uit Enkhuizen via een veilingsite gekocht. Jeroen Blok had duiven zitten uit de besten van Frans Zwols uit Gramsbergen zodoende had ik daar belangstelling voor. Duiven wel losgelaten en met 1 duif aan de vluchten deel genomen maar helaas geen hoogvlieger maar een laagvlieger.

Verkoop van een een ronde vroege zomerjongen uit zijn rechtstreekse Frans Zwols duiven: o.a. uit Broer Franske, half broer Eagle Boy, 3 Musketiers enz

2012 1 jonge duif uit zijn Superkoppel gekocht voor ongeveer een 350 euro van de heer Dankelman uit Ommen. Onderstaand de afbeelding van zijn Superkoppel. De doffer Mr Bean komt uit het superkoppel Tip Top x Zeeuws Meisje waar Frans Zwols ook zo succesvol mee was. Vandaar mijn keuze om daar een jonge duif van aan te kopen die meteen 1 van de duurste van de verkoop zou worden. Mr Bean stond gekoppeld met Patricia een rechtstreekse duivin van Joop Groenen. In 2015 zou ik voor veel geld 4 duiven kopen van Joop Groenen via de Pipa veiling site. In 2014 had ik uit het jong uit het superkoppel nog maar twee jongen gekweekt. Ik weet niet meer hoe dat kwam maar helaas is het vlammetje gedoofd zonder dat er goede duiven uit zijn gekomen.

Het jaar 2012 was voor mijn investeringen geen bijzonder goed jaar. Maar 1 duif van Alfred Strijker was prima en het Bertie Camphuis soort via Paul Fleming liet zich goed kruisen. Dat ik de duiven van Ben Pieper en Jeroen Blok niet heb vastgehouden heeft daar ook toe bijgedragen. In deel drie gaan we verder met de investeringen van 2013 en 2014.