28-11-2020 Van Overnacht- naar Snelheid-duiven. (3)

2013 Van Frits Wesseldijk uit Lochem heb ik 13 late jongen gekocht. Frits was toen de te kloppen man met zijn duiven bij ons in de vereniging maar ook in de CC (8 verenigingen). We hebben nog twee duiven van Frits op het kweekhok zitten (13-096 en 13-137) waaronder de moeder van onze 14-208 die een eerste prijs in de kring zou winnen en ook op het kweekhok zit. Ook in 6 andere kweekduiven stroomt nog het Wesseldijk bloed. Al met al zeer tevreden over deze investering en het heeft ons beslist op een hoger niveau gebracht. De 14-208 welke een 1ste prijs won van Asse Zellik tegen 5.991 duiven is een 100% Wesseldijk duif.

Een 100% Frits Wesseldijk duif. Deze duif zou ons voor het eerst een kring overwinning bezorgen. Ze verblijft nu op ons kweekhok.

2013 Ik heb 5 jongen gekocht via een duiven veiling van Eric Stortelder uit Neede. Eric heeft een dierenspeciaal zaak in Neede waar hij o.a. veel soorten duiven voer en aanverwante artikelen verkoopt. Maar nog veel belangrijker is dat hij zeer goed vliegt met zijn duiven en reeds meerdere keren een top 10 NPO teletekst notering heeft behaald waarvan zelfs meerdere keren een 1e NPO heeft gespeeld. Ik ken Eric zeer goed en aan hem heb ik te danken dat we redelijk vlot op een mooi niveau vlogen met onze snelheid duiven. Als ik vragen had dan kon ik altijd bij hem terecht voor advies. Mijn opgebouwde systeem van voeren en medicatie is voor een groot deel ontstaan mede naar aanleiding van zijn adviezen. Wij hebben nog 1 duif van hem op het kweekhok zitten de 13-976 welke reeds meerdere goede vliegduiven heeft voort gebracht. Ook uit deze duivin zitten er nog twee duiven op ons kweekhok. (16-434 en de 16-507 ze behoorden bij de beste vliegduiven in Neede welke zijn mee verhuisd naar Hengelo)

Beter bewijs voor het presteren van zijn duiven is er niet.
Bij al deze teletekst uitslagen kunnen we de naam van Eric Stortelder terug vinden. Zeer knap.

2014 Het jaar dat ik mijn voeropslag wilde verbeteren. Maar ik had een mooie silo staan waar ongeveer een 200 kilo voer in ging. Deze gebruikte ik dagelijks, alleen het probleem was dat ik een beste tijd aan het mengen was met allemaal losse zakken voer om de silo te vullen. Ook kon ik in de tussentijd lastig de mengeling veranderen. Het gebruik van de silo paste niet meer in mijn voersysteem. Dus via duivenmarktplaats te koop gezet of te ruilen voor snelheid duiven. De heer Kuipers van de combinatie Kuipers en Zn uit Markelo belde op en hij wou de silo wel hebben. Afgesproken dat ik er drie jongen voor terug zou krijgen. Heb ze opgehaald en de jongen los gelaten om mee te gaan vliegen. De jongen zijn wel op het hok gebleven maar helaas geen succes mee gehad. Wel zit in 1 duif welke op het kweekhok zit nog een klein beetje van het Kuipers en Zn bloed.

Onze prachtige voer opslag.

2014 Het jaar dat ik voor de eerste keer naar de gebroeders Van Langen ging uit de Lutte om jongen te halen. In totaal zouden er een 54 tal rechtstreekse Van Langen duiven ons hok komen versterken. Volgende week een verhaal over de gebroeders Van Langen.

Van alle drie de duiven hebben we verschillende nazaten zitten op ons kweekhok.