21-01-2024 CC4 Hart van Twente.

CC4 Hart van Twente bestaat uit de volgende verenigingen:

  • 0617 Duivensport Centrum Borne
  • 0622 De Snelvlucht Denekamp;
  • 0658 De Snelvlucht Hengelo;
  • 0662 De Luchtreizigers Hengelo;
  • 0675 Duivensport Centrum Oldenzaal;
  • 0677 De Reisduif Oldenzaal;
  • 0679 De Othmarvliegers Ootmarsum

Wat ik begrepen heb is dat de 3 oorspronkelijke verenigingen uit Oldenzaal zijn opgegaan in 1 vereniging. De vereniging 0677 kan verwacht ik van de bovenstaande lijst verwijderd worden.

De jaarlijkse prijsuitreiking van de CC4 werd dit jaar gehouden in Ootmarsum bij duivenvereniging de Othmarvliegers. Het was voor mij zelf de eerste keer dat ik mocht kennismaken met de locatie en het zeer gezellige onderkomen van de Othmarvliegers. Ik denk dat het houten gebouw wel wat weg heeft van een apres ski hut.

De CC4 Hart van Twente heeft haar zaken goed voor elkaar want ze hebben zelf een prachtige website waarop van elke CC4 vluchtwinnaar er een mooie vluchtreportage op staat met daarbij de namen van de liefhebbers van de top 10 van de wedvlucht. Klik hierop voor de website van de CC4.

De voorzitter van de CC4 Gerald ten Thij huldigde de kampioenen in 6 huldigingsblokken. Dat deed hij zeer goed en correct, mede doordat hij het zeer goed had voorbereid en van elke kampioen wel wat aanvullende informatie wist te vertellen kreeg elke liefhebber of combinatie die gehuldigd werd extra aandacht. Na elke huldiging volgde er een groot applaus van de vele aanwezigen, het waren er beslist meer dan 60. De gehuldigden mochten daarna naar buiten waar ze met een mooie bos bloemen op de foto werden gezet.

Voor diegene die geïnteresseerd is in de winnaars van elke categorie, klik dan hierop voor de lijst met alle kampioenen van de CC4.

Elke liefhebber die aanwezig was kreeg een lotje van de postduivenvereniging de Othmarvliegers waarop 3 bonnen werden verloot van de Welkoop.

Speciale aandacht was er voor 1 liefhebber en 2 combinaties uit de CC4 die allen een overwinning hebben behaald op een speciale vlucht, en wel de onderstaande:

  • Vincent Bonnes, De Lutte. Afd. 9 winnaar F34 Grand Prix Dizy le Gros.
  • Gebroeders van Langen, De Lutte. Afd. 9 winnaar Grand Prix Chalons en Champagne.
  • Goorhuis-Vunderink, Borne. Overwinnaars van de Narionale jubieumvlucht Freiburg ( Munchen)

Ook was er in de zaal de eindverkoop van 13 bonnen of duiven die geschonken waren aan de CC4 om van de opbrengst weer mooie prijzen te kunnen vervliegen.

De attractie prijzen van 2023 werden dan ook op deze middag uitgedeeld.

Als laatste was er nog een grote verloting met veel prijzen.

Maar een speciaal woord van dank aan de leden van de Othmarvliegers die op deze middag de bar, catering en munten verzorgen. De koffie met cake was gratis, hapjes tussendoor en aan het eind voor alle aanwezigen een broodje met warme worst erop. Top gedaan en zeer goed verzorgd.

Gerald ten Thij de voorzitter leest ook mijn blog, dan weet hij zeker dat ik een groot voorstander ben van de Grootmeesters kampioenschappen. Dat geeft de kleine liefhebbers de mogelijkheid om de grote kampioenen en profs in onze duivensport te verslaan of dat ze zich in de kijker kunnen spelen. In de CC4 heet dat het aantal kampioenschappen hok. Ik denk en vertrouw erop dat deze over 2024 ook mee zullen worden genomen in de huldigingen.

Een hartelijk dank voor onze CC4 bestuurders, zonder hun inzet was deze mooie middag er niet geweest.

Op de terugweg vertelde ik nog aan Sabine dat toen ik lid was in Neede en Lochem, ik bijna alle liefhebbers in die CC wel kende. Nu was het mijn eerste prijsuitreiking van de CC4 omdat de voorgaande in mijn vakantie viel. Maar door deze nu te bezoeken leer ik ook in de CC4 steeds meer liefhebbers kennen. Maar het zal nog wel even wat tijd kosten om een groot deel te leren kennen.

Onderstaand 1 foto,s van de kampioenen, met dank voor alle foto’s aan de fotograaf, Frans Strikker. Wanneer ik de resterende 5 foto’s van alle kampioenen ontvang, zal ik deze met u delen.