21-03-2023 Logo, Meten is Weten, etc.

Ik schreef eerder dat onze vereniging P.V. de Luchtreizigers volgend jaar 100 jaar bestaat.

Een speciale 100 jarig jubileum commissie is aangesteld en begonnen met de voorbereiding voor het 100 jarig jubileum. Als eerste is er een speciaal logo gemaakt die vanaf nu gebruikt gaat worden.

Dit is het nieuwe logo. Planning is om het een en ander te organiseren met betrekking tot het 100 jarig bestaan. Ik ga u op de hoogte houden.

Met betrekking tot mijn voorgaande blog betreffende het meten in 3 vliegafdelingen van de temperatuur en luchtvochtigheid valt het mij op dat de waarden van een tussenafdeling afwijken van de twee afdelingen die een buiten zijkant hebben. De tussenafdeling waar onze vliegduivinnen in verblijven is onze warmste afdeling met de laagste luchtvochtigheid.

s’Morgens als ik de deur bij de vliegduivinnen open dan zit meer dan de helft van de duivinnen op de verwarmingsplaat. Ook heb ik veel pluimjes in de zitvakken liggen. De duivinnen trainen al zeer goed bij huis. Ik gebruik daar geen vlag voor. Voorlopig ziet het er goed uit. Aanstaande weekend gaan ook de resterende duivinnen die gekoppeld zijn en op eitjes zitten op weduwschap. Ook die ploeg vliegt mooi bij huis. Ik voer nu wel ruim 50% gerst aangevuld met vliegvoer en wat restanten van uit de potjes van de koppels die nog jongen hebben. Dat zijn welgeteld 3 koppels bij de vliegduiven. Als de duiven los zijn dan zijn ze wel verplicht buiten. Zodat ik zeker weet dat ze allemaal trainen. Zou ik dat niet doen dan weet ik uit ervaring dat er meerdere duiven binnen blijven zitten en niet gaan trainen.

Onze jongen zijn gisteren voor het eerst naar buiten geweest. Het grootste deel van de eerste ronde (32st) is wel buiten geweest. Ik heb ze van 10 tot 13 uur buiten gehad. Ze hebben mooi lopen te scharrelen op de daken van het hok en van het zwembad. Ook het voor de eerste keer naar binnen roepen ging mooi. Nog lang niet zo vlot als ik het graag zie maar dit moeten ze ook nog leren.

Het is wel lastig weer met dagen tot 18 graden en veel zon en dan de dag erna maar 10 graden met weinig zon en een koude wind. Was het vannacht nog 15 graden in de hokken, dat is nu overdag nog maar 12 graden. Gelukkig is het nog droog weer op de maandag als ik dit schrijf, maar er wordt behoorlijk wat regen verwacht de komende dagen.

Onze kweekdoffer “Rodie” op een klein jong. Rodie is onze oudste kweekdoffer en is van 2010.