22-06-2024 Chalons en Champagne 405 km, 7e in de CC4 en 6 bij de eerste 83 duiven.

Ik heb op de donderdagavond met pijn en moeite 60 duiven ingekorfd voor de wedvlucht vanuit Chalons.

Het probleem is mijn gordelroos, waar ik op dit moment nog last van heb. Gelukkig valt de jeuk op dit moment wel mee maar waar ik vooral veel last van heb is de zenuwpijn. Het beste is niet bewegen en rusten, dus liggen. Maar bij elke stap gebruik je de ontstoken zenuwuiteinden en dat geeft een behoorlijke pijn. Ik doe alles dan ook in delen. Hok jongen schoonmaken en de jongen los, daarna rusten. Drie afdelingen van de vliegduiven schoonmaken en dan rusten. Vliegduiven voeren en dan rusten.

Maar gelukkig heb ik Dini die mij zeer goed verzorgd met het insmeren van de gordelroos blaasjes met eczeemzalf en met het pakken van de doffers en het sjouwen met de mandjes. Dini is dan ook voor het eerst mee geweest naar het vereniginglokaal van De Zwarte Doffer in Beckum. Daar heb ik de 10 ringen van mijn duiven die dood terug zijn gekomen uitgezocht en mee genomen. Ik ga er wat speciaals mee doen maar weet nog niet exact wat. Het moet voor mij een blijvend gedenkteken worden.

Ik heb 29 doffers gepakt en nog maar 31 duivinnen. Er zitten nog 2 gewonde duivinnen thuis en die gaan volgende week met de Vitesse weer mee. Ze trainen weer vol bij huis maar ik wilde deze twee duivinnen nog niet op de 405 kilometer vlucht zetten. Helaas is mijn ploegje met duivinnen aanzienlijk geslonken. (10 minder, 9x steenmarter en 1 uit de vliegploeg gehaald)

Helaas in Beckum nog maar 10 inkorvende leden met in totaal 158 duiven. Dan heb ik zelf net geen 40% van het totale aantal duiven mee.

In de CC4 zijn de aantallen duiven die mee zijn ook vrij laag vindt ik. Vorige week hadden wij 2 vluchten en waren er op de Vitesse vlucht 1.520 duiven en op de eendaagse fondvlucht 516 duiven mee. Dus in totaal 2.036 duiven op 2 vluchten. Nu zijn er maar 1.297 duiven mee van 89 liefhebbers. Het lijkt erop dat een groot gedeelte van de eendaagse fondvlucht en een klein deel van de marathonspelers die op de Vitesse hun duiven mee hadden, deze op de vrijdagavond zullen inkorven voor de africhting vanuit Tienen. Anders kan ik het niet verklaren waarom er nu 739 duiven minder mee zijn.

Ik kreeg de vraag of ik ga merken dat er 10 duiven zijn weg gevallen. Mijn antwoord was, zekers want die 10 duiven waren goed voor 8 prijsduiven dus ik ga het merken aan het prijspercentage.

Het weer werkt nog niet echt mee, voor de zondag zijn de voorspellingen gunstig maar voor de zaterdag is het maar de vraag of onze duiven tussen de buien door gelost kunnen worden.

Chalons en Champagne,
Na de verplichte rust waar de duiven voorzien zijn van water zijn we in de loop van de middag gearriveerd in Chalons en Champagne. We staan hier samen met afdeling 10 en 11 en met totaal ruim 30.000 duiven en zullen dan waneer het weer het toelaat gelijk worden gelost. Volgende update morgen rond 7:30 uur

Een kleine impressie hoe de opstelling staat.

9:30 Chalons en Champagne .
Het regent hier en de vooruitzichten voor vandaag zijn niet beter. Uitgesteld tot morgen.

Châlons-en-Champagne de duiven van afdeling 9,10 en 11 zijn gelost om 7:30. De 30.000 duiven zijn gelost met een kalme noordwesten wind zonnig en een temperatuur van 15 graden, een prachtige lossing. Rest ons iedereen veel succes toe te wensen namens de begeleiders van afd.9,10 en 11 SUCCES

Het filmpje van de lossing.

Mijn eerste duif draai ik om 12.30 uur en is voorlopig goed voor de 7e melding in de CC4. Nu om 14.40 uur staan er nog 16 duiven van mij bij de eerste 100 meldingen.

Ik had dezelfde duif voorop als de vorige week, had haar dus best bij de eerste drie getekenden kunnen zetten. Ze wint nu voor de tweede week achter elkaar de eerste prijs in de vereniging en een 6 en 7 plek in de CC4

Onderstaand mijn duiven in de vereniging uitslag:

Dan nu mijn duiven in de CC4 uitslag:

De uitslagen van Noord en van de afdeling volgen pas morgen avond als alle verenigingen hun bestanden hebben ingestuurd.

Ik ga de duiven weer gereed maken voor de volgende Vitesse vlucht op de zaterdag vanaf Charleville, 314 kilometer vliegen voor mijn duiven.