21-06-2024 Eerbetoon CC5 en 14 prijs Afdeling. (11.957 duiven)

Woensdagavond stond de heer Wilmink bij mij aan de deur met een bos bloemen. Gevraagd of hij binnen wilde komen maar zijn vrouw zat in de auto. Hij heeft zijn vrouw opgehaald en hij kwam namens de CC5 en haar leden een prachtige bos bloemen brengen voor het verlies van onze duiven wat ons overkomen is op de losplaats van Saulieu door de steenmarter.

Hij bracht alle getroffen liefhebbers een bos bloemen namens de CC5 en haar leden.

Een prachtige bos bloemen, dat wordt zeer gewaardeerd, wat ik ook gemerkt heb uit de reacties op de vereniging Whatsapp en in het gebouw met het inkorven voor de Midfondvlucht. (Chalons en Champagne 405 km)

Bestuur CC5 en haar leden, hartelijk dank voor jullie medeleven.

———————————————————————

Na 2 keer in 2 weken al een top 10 notering van de afdeling te hebben gescoord, sta ik met de 20-550 nu op plek 14 van de afdeling tegen net geen 12.000 duiven.

De eerste keer met de 4e prijs was ik al heel blij met de top 10 notering en heb de teletekst afbeelding mooi op een canvas doek laten afdrukken als herinnering. Dan ga je bij jezelf denken zou dat nog een keer gaan lukken? Mijn duiven presteren dit jaar mede door een aantal aanpassingen (hok/voer/medicatie) bijzonder goed. Maar dat het dan de week erop meteen al weer lukt met de 10e prijs, wouw dat verwacht je niet. U kunt zich vast wel voorstellen dat ik 10 zeer goede duiven met veel ervaring heb mee gedaan naar de eendaagse fondvlucht want nu hebben mijn duiven de vorm te pakken. Afijn, dat verhaal kennen we nu wel maar op de Vitesse vlucht had ik wel weer een mooie vroege duif. Ik zat op mijn vaste plek op het dak en zag haar laag uit het Noorden aankomen. Ze kwam al terug en haar 5 voorgangers in de CC4 zitten dan ook allemaal op de grotere afstand. Maar haar prestatie is er niet minder om. Onderstaand de stamkaart van de 20-550.

We hebben haar moeder nog wel op het kweekhok zitten maar haar vader niet meer. Maar goed dat ik van de winter 4 jongen van de gebroeders Van Langen uit alleen maar bevlogen toppers of kwekers heb aangeschaft.

Maar om even terug te komen op de 20-550, u kunt zien dat ze kopprijzen kan winnen, alle 5 prijzen die zichtbaar zijn op de stamkaart zijn dik binnen de 1 op 100. Ook presteerde ze redelijk constant anders wordt je geen 3e duif generaal in 2023 van de vereniging.

Ook dit jaar vloog ze reeds de volgende prijzen in de vereniging: 8, 8, 11, 20, 56 en 64. Ze heeft dus 1 keer gemist. Ze verdient een plek bij de eerste drie getekenden, eerst maar eens bekijken of ze deze mooie serie voortzet.