22-07-2023 Weert 138 km. Goede vlucht.

We hebben 29 jonge duiven ingekorfd voor de wedvlucht vanuit Weert. Het zijn 13 duiven die de vorige week mee zijn geweest naar Beek en Donk en 16 duivinnen die nu voor de eerste keer mee zijn. We hebben nog 3 vroege jongen thuis zitten, 2 laatkomers en 1 opgehaald jong.

De vroege jongen die nu mee zijn hebben we deze week nog 2x afgericht naar Ruurlo 29 kilometer en daar 1 voor 1 gelost.

In de vereniging werden er 225 jonge duiven ingezet door 10 liefhebbers. Daar zitten nu liefhebbers bij met maar 4 en 5 jonge duiven mee. Vorige week waren er nog 336 jonge duiven mee die ingezet werden door 12 liefhebbers. Twee liefhebbers zijn er al afgehaakt omdat ze bang zijn om geen jongen over te houden. Die gaan ze nu spelen op de natour vluchten.

In de CC4 hebben 75 liefhebbers 1.593 jonge duiven ingekorfd. Vorige week waren er dat nog 86 liefhebbers met 2.425 jonge duiven. Nu dus 11 liefhebbers minder en 832 jonge duiven minder. Dat klopt wel want ik denk dat vorige week er tussen de 30% en 40% van de ingezette duiven helaas niet terug zijn gekomen.

Het zou heel interessant zijn om nu de meetgegevens van de container waar onze duiven in zaten te zien. Ik heb vernomen dat de meetgegevens prima zijn. Onze afdeling heeft geen excuses gemaakt voor het vullen van de bovenste rij met manden met het hitteprotocol. Sterker nog ze zullen het zo weer doen. Ze geven een eigen interpretratie aan de regels van het hitteprotocol. Veel liefhebbers in onze CC4 verliezen het vertrouwen en beleid in het jonge duiven vervoer. Waarom niet naar 2 verschillende losplaatsen gereden zoals in de vergadering voorgesteld? Zo voorkom je in ieder geval dat de twee verschillende groepen duiven die gelost worden van cc1/cc2/cc3 en de cc4/cc5 niet door elkaar kunnen raken.

We mochten nu bij het laden van de duivencontainer de twee bovenste rijen vrij laten.

Het weer voor de zaterdagmorgen, onze jongen zullen er op tijd uit moeten, want na 11 uur laat de zon ons in de steek.

De jongen kwamen mooi naar huis maar alles kwam reeds uit de stad dus terug. We zullen het moeten afleggen tegen de hokken met de langere afstanden maar belangrijker is dat onze jongen terug komen. In 25 minuten tijd hadden we 21 jongen terug van de 29. Nu om 17.30 uur wachten we nog op ons laatste jong die nog onderweg is.

De 23-019 was op 12.38.38 terug.

De 23-973 was op 13.21.14 terug.

De 23-004 was op 17.11.37 terug.

Onderstaand de klassering van onze jongen in de vereniging.

Dan de klasseringen van onze jongen in de CC4. Daar hebben we 11 prijsduiven te pakken, als je dan weet dat er 16 jongen voor de eerste keer mee waren met de duivencontainer van de 29 jongen dan mogen we zeker tevreden zijn. Ook het aantal duiven wat terug is stemd ons zeker tevreden.

Minpuntje is dat we de getekende jongen niet op tijd hebben. Zo sta je 1ste aangewezen met de getekende jongen in de CC4 en zo val je meteen weer van je stoel.

Ik app elke vlucht met John Vasterink hoe laat de eerste duif geklokt is. John Vasterink doet hetzelfde, dus ik wist op tijd dat hij alleen al 13 jongen voor ons eerste jong heeft zitten. Het zouden het maar liefst 16 jongen worden van John die hij voor onze eerste duif op de uitslag heeft staan. Hij zit 1 t/m 8 in de vereniging en heeft er 16 bij de eerste 20 zitten. John van harte gefeliciteerd met dit geweldige resultaat.

John Vasterink, kampioenschappen interesseren hem weinig. Vroege kopduiven des te meer.

Het was voor de jongen een mooie vlucht met weinig achterblijvers. Wij zijn blij dat we voor het eerst met een mooie ploeg jongen aan de vroege tour van de jonge duiven kunnen deelnemen. Nu zien dat onze jongen veel ervaring gaan opdoen waar ze volgend jaar veel profijt van zullen hebben.