23-06-2022 Jongen, Chippen, 3e Africhting etc.

Op de zondagavond heb ik samen met Dini, in het donker, alle natour jongen (3e en 4e ronde) gepakt en in de mandjes gezet. Ik kon er nog 51 vinden van de 54 jongen welke waren afgezet. Dat viel beslist niet tegen.

De jongen in de 5 mandjes met de waterbakjes.

Ik had een afspraak gemaakt met de dierenarts bij mij aan huis voor 11 uur op de maandagmorgen. Alle 51 jongen hebben de Rota paramyxo enting gekregen. Daarna hebben we de jongen voorzien van hun chipring.

De bekertjes met alle chipringen staan gereed om de juiste chipring aan de poot van de juiste duif te bevestigen.

Op de dinsdagavond, wederom in het donker, samen met Dini alle vroege jongen gepakt en in de mandjes gezet. Ik had met Sabine afgesproken dat we de vroege jongen gingen africhten naar Bentelo en meteen ook bij deze jongen, ze te voorzien van hun chipring.

De prachtige losplaats in Bentelo. De jongen voorzien van hun chipring en 1 voor 1 gelost.

Op de terugweg een ommetje gemaakt naar de eierboer in Hengevelde want Dini had de eieren zowat op.

Tevens even naar de Wiene sluis gereden bij Ambt Delden om te kijken hoe het met de duiven ging die daar verblijven.

Duiven genoeg aanwezig, sommigen in blakende vorm. Veel nestjes en ook een behoorlijk aantal geringde jonge duiven van dit jaar gezien.
Het is de moeite waard om er te gaan kijken, wacht dan wel even op een schip zodat je alle duiven en nestjes kunt zien als de sluisdeur omhoog gaat.

We hebben ook het rendeel nummer drie van windbreekgaas voorzien zodat de jongen nu compleet achter het windbreekgaas zitten. Het bevalt ons zo goed zodat we ook het kleine kweekhokje bij mij thuis van windbreekgaas gaan voorzien. Tevens heb ik in het kleine kweekhokje de tussendeur eruit gehaald zodat het 1 mooi geheel is geworden.

Vrijdag avond de ouden inkorven voor een vitessevlucht van 227 kilometer. Het wordt mooi weer zaterdag met een zuiden wind op de losplaats en bij aankomst wellicht zuidwest. Zal dus een vlot vluchtje worden.