23-07-2020 Afr. Jongen (5) Neede 19 km.

Vandaag om 10 uur zijn we vertrokken met onze 84 jongen naar Neede voor hun 5de africhting. Dit keer was Jan mee om de los tijden van de jongen te noteren.

Ruim voor half elf kwamen we aan bij Lida Lammersen om daar onze jongen 1 voor 1 te lossen. Gisteren waren we ook reeds bij haar geweest om 23 jaarlingen 1 voor 1 bij haar te lossen voor een lap vluchtje naar Hengelo. Toen meteen afgesproken dat we vandaag met onze jongen zouden komen. Ze heeft haar jongen speciaal voor ons vastgehouden zodat wij onze jongen bij haar konden lossen.

Gezellig en mooi zitten bij Lida in de mooie achter tuin.

Om 10.30 hebben we de eerste jonge duif gelost. Ik had een digitale tafelklok gekocht zodat we makkelijk elke minuut een jonge duif konden lossen zonder gebruik te maken van de tijd op onze telefoon. Jan heeft alle tijden genoteerd. We hebben van Lida lekkere koffie gehad met een lekkere koek erbij. Het was heel gezellig en aan het einde van het lossen van de jongen kwam ook Mattie Orriens nog even aan met een mooie rode jonge duif voor Lida. Tevens hem gefeliciteerd met zijn 1e plek in de CC van St. Vincent. Na 84 minuten duiven lossen waren al onze jongen in vrijheid gesteld.

Daarna meteen vertrokken naar Hengelo. Ik hoopte dat er een 50 tal jongen weer zouden zijn. Maar thuis gekomen waren er reeds een 68 jongen terug. Nu om 20.30 uur zijn er 79 jongen terug. Ik kreeg om 17 uur een telefoontje dat 1 van de jongen waar we op stonden te wachten reeds dood was gevonden onder de hoogspanningsdraden bij de Genseler vijfers niet ver verwijderd van ons duivenhok. Echt jammer, ik los mijn duiven altijd 1 voor 1 omdat ze dan volgens mij veel meer leren. Maar ook om te voorkomen dat ze anders met een koppel in de hoogspanningsdraden vliegen. Het gaat net zo als met wielrennen, de eersten zien de wegversperringen of hindernissen wel maar de laatsten van een koppel niet meer waardoor er valpartijen ontstaan. Wellicht heeft dit jong zich bij een koppel aangesloten maar we zullen dat nooit weten.

Nummer 68 op de klok.

Dus nog 4 jongen te gaan, we hebben er vertrouwen in dat er nog wel een paar van terug komen. Op de vrijdagmorgen is er nog een jonge duif bij gekomen dus nog 3 te gaan.

Helaas is Johan Lammersen ons onverwacht op 14 augustus 2019 ontvallen. Hij was een kenner op duiven gebied. Ik kon altijd bij hem terecht voor advies, was er zeer vaak om duiven op te passen. Maar ook waren Johan en Lida er altijd voor mij. Lida probeert de draad weer op te pakken maar dat valt zonder Johan niet mee. Ze waren altijd samen en haast onafscheidelijk van mekaar. Onderstaand een foto van Johan en Lida op onze bruiloft.

Johan en Lida Lammersen.


Al met al zijn we best tevreden, denk dat de jongen vandaag veel geleerd hebben. Op naar hun zesde africhting.