19-07-2020 Afr. Jongen (4) Hengevelde 9,9 km.

Vandaag de jongen 1 voor 1 los gelaten in Hengevelde voor hun vierde africhting.

Sabine is mee geweest de jongen loslaten en wij hebben elke minuut 1 jong los gelaten. We hadden er weer 85 bij ons zodat we exact 85 minuten bezig zijn geweest om ze allen te lossen.

We hebben het ons maar makkelijk gemaakt voor een zit van ruim 90 minuten.
Sabine met de administratie.

De eerste duif hebben we om 11.25 uur los gelaten. Maurice was bij het duivenhok en appte ons op 11.40 uur dat er een duif was maar dat deze niet binnen zat en dus nog niet over de antenne was geweest en dus nog niet op de klok stond.

De eerste duif op de klok op 11-46-21

Onderstaand wat foto,s van de mooie luchten. Was het in het begin nog zwaar bewolkt met een beetje blauw in de lucht, later bij het lossen breekte de lucht open en zagen we prachtige wolken met blauwe stukken.

Zwaar bewolkt met iets blauw.
De prachtige lucht.

Nadat we de duiven los hadden gelaten, hebben we eerst even scharreleitjes gekocht bij de eierboer iets verder dan waar wij de duiven hebben los gelaten. Na het voeren van de kippen zijn we huiswaarts gereden.

De scharrelkippen.

Bij thuiskomst hebben we eerst de duiven naar binnen gehaald welke nog buiten zaten. Hierna bleek dat er 71 duiven weer terug waren en op de klok stonden.

Daarna geregeld 1 voor 1 een jong zien terug komen. Sommigen hadden de bek al goed los hangen vanwege de temperatuur en de dorst die ze hadden. Door de mooie lucht was ook de temperatuur reeds opgelopen naar 26 graden. Nu om 15.30 uur zijn er 81 jongen terug van de 85. De laatste vier jongen hebben nog de gehele middag en morgen om weer thuis te komen. Er zijn er in de loop van de middag nog 2 jongen bij gekomen en op de maandag morgen nog 1 jong zodat we er nu 84 thuis hebben van de 85.

Wederom een geslaagde africhting en de volgende stap zal zijn om de duiven naar Neede te brengen. Wordt vervolgd.

Lijst met de eerste 62 aankomsten met hun tijden (Duur) van tijdstip lossen tot op de klok. Tevens met vermelding van hun ouders. Deze lijst maakt Sabine wekelijks.