28-07-2020 Afr. Jongen (6) Neede 19 km.

Gisterenavond om goed 23 uur al onze jongen in de mand gezet voor hun zesde africhting. We zijn op dinsdagmorgen om 9.30 uur naar Neede vertrokken met 81 jongen. Jan was weer mee voor het noteren van de vertrektijden van de jongen.

Om 10.03 uur zijn we begonnen om elke minuut 1 jonge duif los te laten. Het weer was prachtig, mooie luchten met blauw en wolken. Wel was er een stevige westenwind met een windkracht van 4 tot 5. De duiven moesten hun hoofd er wel bij houden om niet te ver af te dwalen.

We kregen wederom lekkere koffie van Lida Lammersen want bij haar achter het huis hebben we de jongen los gelaten. Voor ons een aangename zit van een ander half uur. Van de 81 jongen hebben we er twee niet los gelaten omdat deze dag 2 (585) en gisteren (574) pas terug waren van de voorgaande africhting naar Neede. De 574 die dus gisteren pas terug was van de voorgaande africhting was nog net zo mooi vol van vlees zodat deze duif vast hulp heeft gehad van een andere postduiven liefhebber. Hij heeft het jong goed verzorgd en weer los gelaten.

Bij het naar huis terug rijden waren we zeer benieuwd hoeveel jongen er reeds thuis zouden zijn. Het bleken er 61 te zijn.

Binnen het uur na terugkomst zijn er 69 jongen terug van de 79 los gelaten jongen. Nu om goed 19 uur moeten er nog 4 jongen terug komen. Om 20.29 was er nog een jonge duif terug. Hoop dat de laatste drie morgenvroeg weer aanwezig zijn.

Wellicht dat we de jongen donderdag nog een keer kunnen africhten deze week. Daarna wordt het te warm en gaat de wind uit de verkeerde hoek waaien. Bij oosten of zuidoosten wind gaan we niet africhten of inkorven. Wordt vervolgt.